Wednesday, January 22, 2014

Teringin Lepak Dengan Geng Blogger

Assalamualaikum and hai semua ! Oh , Wednesday should be the wordless but unfortunately , ain nak membebel plak . Terfikir fikir jugak nak buat entri wordless wednesday tapi idea oh idea tolong lah datang . I dont know why kadang kadang aku ni belum cukup sebati dalam dunia blogging eventhough dah bertahun tahun sebenarnya ada blog . I do have so much idea actually but i can applied it through speaking rather than writing . Yeah , I admit that I'm not a good writer . Bahasa penulisan juga tidak berpuitis . To be honest , a bit cemburu pada mereka yang punya skill penulisan yang sangat bagus dan mampu menarik perhatian orang untuk membacanya .

Okay ! Back to the story where i suppose to talk too , hee ... Semenjak dah berjinak - jinak dan kembali aktif dalam dunia blog ni , actually its fun yaw ! Siapa cakap dunia blogging ni hanya menulis menulis cerita itu cerita ini je ? . Frankly , ain lebih dapat banyak info lagi lagi tentang produk and service and  I can describe myself as more knowledgeable than before . Hahaha. Why ? Dulu dulu kalau online kerja nak mengadap Facebook , Twitter , Youtube .

But now , akuainkausiapa.blogspot.com dah menjadi salah perkara penting yang aku kena tgk bila aku online . Trust me , if you don't know about the art of blogging , you will not know the fun of it . Ceh wah , ayat gua gila lah ! Hahaha . Apa yang aku tak tau sebelum ni ? I don't even know the concept of giveaway , contest , segmen yang dekat blog sendiri rupanya ada jugak . I taught benda benda ni semua ada macam  beli barang sekian sekian , dapat cabutan bertuah  , isi minyak sekian sekian tunggu je lah bertuah ke tak menang kereta , minum ali cafe saya menang motor and bla bla bla . Actually , dekat blog lagi best especially for gegurl la kan . Why ? Kalau hadiah yang bakal dimenangi tu might be shawl , tudung bawal , perfume , skirt , dress , topup pun ada , dan banyak lagi tau hadiah yang boleh kita menang . Instead of that , ada jugak sponsor untuk cantik kan blog macam buat header ke , edit blog ke . Well , its fun sangat sangat tau !               

Then , dalam dunia blogging ni jugak boleh jugak terjebak dengan online shop . Disamping jadi blogger , boleh jugak buat online bisnes . Eh eh eh , aku sebenarnya nak cakap pasal benda lain . Jadi benda lain pulak . See , aku ni memang tak pandai susun cerita la . Hahaha .

Okay ! Actually , ain nak sangat join some kind of event yang dapat interact with the bloggers . What I mean is that , kita ada kan perjumpaan face to face with each other , some kind of activity macam bbq ke , dinner ke , bowling ke , memanah ke , pergi pulau ke , masuk hutan ke , panjat gunung ke and so many things kan . Dan ain sangat sangat teringin tau nak lepak chill with the bloggers . Bukan apa , ain ni jenis suka make a friends . Well , seronok tau ada ramai kawan bertukar tukar pengalaman dan kisah hidup . So , the first step is nak kenal kenal dengan blogger especially Johorean la. Why? Ain kan orang johor . So kena lah kenal kenal dengan yang dekat dekat dulu . Kalau boleh we can have a group start dengan whatsapp ke wechat ke . Please please , do invite me . Nak sangat sangat sangat sangat amboi banyak sangat ni .  Point dia sebenarnya nak cakap benda ni
je . Ni je . Dia punya membebel kemain ehk . Hahahaha .

6 comments:

Norhasniza Khalid said...

lepak dengan mama lah jom..

Ahmad Zaki said...

Macam best kalau ada aktiviti macam tu. Siapa nak anjur macam tu. Cuba buat pun best apa. =)

ZH Blogger

haidar abdullah said...

jauh... kite di KL.. lepak di alam maya je ye?

Cik Ngah said...

Salam kenal,kami kat putrajaya dah ada grup wasap blogger,kalau dok sini boleh gak masukkan...hehehe...
salam kenal jemput singgah blog akak myputeri21.blogspot.com

yoo Mee said...

genglobbger dh mati kan?ade link baru?atau web pinger site yg bgus tuk ping post blog?

author: sup3rc0w

Abe nick said...

gengbloggerlah yg terbaik dulu tapi sekarang hanyalah kenangan...