JOM MAKAN BESAR DI SDS CAFE

3:12:00 PM


Bila bercakap tentang makan, paling nikmat pada aku ialah bila dapat makan beramai-ramai secara santai dan yang selalu menjadi pilihan aku semestinya yang ada set. Kenapa?


Sebab kebanyakkannya yang ber set ini selalunya akan lebih jimat dan senang kata “kira sekaligus lah senang”. Mana-mana je restoran atau kedai makan yang aku pergi pasti aku akan tengok menu yang ber set atau hidangan untuk ramai orang.


Antara sebabnya ialah majoriti yang ada didalam set itu ialah hasil campur hidangan satu satu menu. Ingat formula kita tadi “kira sekaligus”. hahahhaa. Bila kita order set, kita dapat rasa hampir semua yg ada di menu. Jadi tak payah la nak order satu-satu.



Bukan itu sahaja, aku paling suka bila makan ber set ini kita akan “makan rebut-rebut”. hahahhaa. Itu lah yang lagi bertambah meriah. Kita nak itu kena rebut dengan partner kita, kita tak makan ini tapi partner kita makan. That the beauty of makanan yang ber set ini.


Sesuai dengan bulan Ramadhan kita sangat digalakkan untuk berkongsi rezeki. Jadi, kongsi kan rezeki anda bersama yang tersayang dengan menikmati set ramadhan dari SDS ini .

Peminat seafood jangan risau allergik sebab set dari SDS ini sangatlah kena dengan tekak kita yang tengah lapar. Ditambah pula dengan air minuman dia. Peh, memang sedap yang teramat. Untuk set ini, akan ada di SDS pada 1 May sehingga 17 June 2018. Hidangan ini juga sesuai dimakan untuk dua orang , empat orang , dan enam orang.

Bersempena dengan Parent's Day iaitu sambutan hari ibu pada 13 Mei dan 17 Jun sambutan hari bapa , maka SDS la pilihan yang tepat untuk meraikan mereka. Makan besar la terus kan. Harga pun tak ada la mahal sangat.




You Might Also Like

23 comments

  1. Nmapak sedap semua menu yang menjadi pilihan...SA tengok terus rasa lapar..hari ni tak sempat nak makan lagi ni..dari td pulun makan buah ngan biskut je..

    jemput join GA, banyak hadiah menarik http://www.suriaamanda.com/2018/05/grup-sisturs-lawa-warrior-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Waaa nak cuba nanti..Nak pergi 15hb member kad, tapi dah nak puasa plak..hehehe ..nak gi esok laaaa hahaha

    ReplyDelete
  3. Yummy! Sedap2 belaka 😁

    ReplyDelete
  4. Sedapnyeee.. Yess mkn beramai² barulah nikmat dan tak bosan..

    ReplyDelete
  5. Alamak, nampak makanan pepagi, rasa lapar pula hahaha

    ReplyDelete
  6. Wah, cantik plating dia. Memang nampak tempting sangat!!

    ReplyDelete
  7. set ramadan ni nampak berbaloi.

    ReplyDelete
  8. wah,...bestnya..tak ajak pun.sedap pulak nampak menu sds ni

    ReplyDelete
  9. semua menu nampak sangat sedap.. salam kenal, done follow sini

    ReplyDelete
  10. Kunjung balas disini dan follow blog awak juga... nice entry... menunya pun nampak menarik... Cafe SDS nie kat mana erk....?🧐

    ReplyDelete
  11. sedapnyer tuu...tengah2 hujan ni lapar la pulak

    ReplyDelete
  12. woww, bestnyaa.. btw, selamat berpuasa esok..")

    ReplyDelete
  13. Waa, besarnya! Satu set tu nmpk mcm cukup utk 2 org kongsi makan.

    ReplyDelete
  14. Suka sangat makan ramai2. Yang penting puas hati kalau berebut2 makan sampai habis.haha..

    ReplyDelete
  15. Bijak gila pegi baca post ni time bulan puasa, ini orang panggil sendiri cari pasal. Everything look so delicious!

    ReplyDelete
  16. wahhhhh... betul-betul makan besar ni...

    ReplyDelete
  17. wow tergoda tengok makanan2 yang ada. sedapnyaaa..

    ReplyDelete
  18. meriahnya set menu..betul tu beli set sekaligus tu lg jimat.

    ReplyDelete
  19. Memang best pun kalau makan yang jenis set nie.. Lebih meriah dan berbaloi..

    ReplyDelete

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS