HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF - Aku Ain Kau Siapa

Friday, February 8, 2019

HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF

akuainkausiapa

HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF 

Yeay, its a day! Saya tunggu hari ini. Tanggal 8 Februari 1991, waktu itu arwah ibu bertarung nyawa melahirkan satu-satunya puteri yang dia ada. Diberi nama Nur Farahain. Sebagai pemegang amanah kepada maksud nama ini iaitu , “Cahaya Kegirangan Mata” , alhamdulilah! Aku bersyukur sangat kini aku sudah berusia 28tahun. 

Pejam celik pejam celik dah masuk 28tahun dah aku hidup. Kenapa ibu dan ayah letak nama itu? Kerana mereka berminat dengan pengacara yang bernama Nurfarahin jamsari. Betul la orang kata,  nama ni memang refleksi diri kita. Kegirangan itu sudah bukti yang nyata. Aku memang suka gelak dan bercakap.

Itulah personaliti sebenar aku. Jangan bagi aku stop bercakap dengan kau. Itu makna nya aku dah tak berminat dengan kau. Seketul Farahain ni senang je nak detect mood dia. Dia bukan lah complicated untuk dikenali. 😂 

What is my dream for being 28?


I need to find more happiness and love! Simple je kan. Tapi kau hingat senang ke nak jumpa orang yang boleh buat kau bahagia? yang boleh menyayangi dan mengambil berat pasal kau? Yang akan jadi manusia bertanya “Ain are you okay?”. 

Aku dulu pernah punya ramai manusia disekeliling ku. Tapi, pada waktu sekarang, aku pilih untuk mendekati dan rapat dengan mereka yang sudi menerima lemah dan kurangnya aku. Terima kasih kerana sudi menerima seketul manusia yang bernama Nur Farahain ini.

I aim for love and happiness..Can YOU teach me how?🙈

Assalamualaikum buat diri ini yang kini berusia 28 tahun.🦋

9 comments:

  1. Sannah Helwah! semoga panjang umur dan berjaya di dunia dan akhirat!

    ReplyDelete
  2. Happy BIrthday to you Ain ..
    Moga dirimu bertambah bahagia, ceria, dan di kurangi kesedihan dalam diri..
    Jadi anak dan adik juga kakak yang terbaik...dan juga sahabat yang selalu menceriakan hari-hari bersama..
    Jangan lupa solat di awal waktu ..

    Jumpa nanti ya ...

    ReplyDelete
  3. Selamat hari lahir..semoga success dalam apa jua bidang yang diceburi...

    ReplyDelete
  4. yeehuuu, happy birthday ain! patut la ko suka jadi pengacara ek?

    ReplyDelete
  5. Happy birthday!

    ReplyDelete
  6. Terima kasih seketul Nurfarahain kerana sudi hadir dalam hidup akk. Eh, akk mmg jumpa ramai org yg namakan anaknya sempena nama anak Pak Jamsari tu tau termasuklah ank kakak akk 😍😍😍

    ReplyDelete
  7. wahhhhh... happy birthday ain... moga terus maju jaya hendaknya... you can do it! all the best!

    - from kak mia with full of love...

    ReplyDelete
  8. happy belated birthday ain. moga terus berbahagia dan maju jaya. skema sikit ayat. umur 28 akak dah kawin!.. 😝

    ReplyDelete
  9. permisi min numpang share ya :)
    DEWAPK^^ agen judi terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
    dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
    ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
    :)

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.