MAKAN CHICKEN CHOP RM3 DAN MINUM TEH O BENG 50SEN BERSAMA ANAK JIRAN - Aku Ain Kau Siapa

Sunday, February 10, 2019

MAKAN CHICKEN CHOP RM3 DAN MINUM TEH O BENG 50SEN BERSAMA ANAK JIRAN

akuainkausiapa

MAKAN CHICKEN CHOP RM3 DAN MINUM TEH O BENG 50SEN BERSAMA ANAK JIRAN

Sepetang diluangkan bersama anak jiranku yang bernama Asyira. A simple meet up tapi ianya memberi kenangan terindah untuk aku ceritakan di diari online ku ini. Permulaannya kami hanya berjalan kaki di sekitar kawasan perumahan aku memandangkan aku nak kembali aktif. Langkah pertama ialah perbanyakkan jumlah step harian la kan. Kalau nak dapat 10,000 langkah sehari kena la sepanjang hari tu aktif bergerak sana sini.Tak boleh duduk ngadap telefon je. Kihkihkih.

Ini kalau asyik duduk je mana tak gemuk! Hahaha. So, aku ajak ler si Syira ni berjalan keliling kawasan rumah. Dia sedap ler naik basikal. Aku ni naik kaki. Lepastu dia cakap , “a few hours later”. Kuang asam betul! Memula niat nak berjalan je sekali Syira ni cakap jomla kita belanja kak Ain.

Ni ibu bagi duit, ibu cakap 10hinggit belanja kak Ain kena habiskan. Jomlah pegi kedai depan! Kah! Aku pulak memang tengah lapar weh. Gila betul rezeki kiriman Tuhan ni. Tak aku sangka betul. Terus kitorang jenjalan ke kedai depan. Nampak chicken chop RM3 je sebungkus dan beli teh o beng 50sen je. Syira beli dua bungkus semuanya , untuk aku satu dan untuk dia satu.
teh o ais bungkus
teh o ais bungkus , yang orang panggil teh o beng! Hahaha

chicken chop
chicken chop RM3 sebungkus! sedap
Kitorang makan dekat kawasan terbuka KRT kitorang tu. Fun fact about Ain, aku ni tak perlukan pun kedai makan yang mahal-mahal untuk menceriakan harinya, she just need a great time to spent with. Rupa-rupanya chicken chop tu ramai jugak yang membeli. Sebab memang nampak bebudak tapau bawak balik dan ada yang makan dengan geng-geng diorang sambil main game. 

Banyak juga yang kitorang borakkan pada petang tu. Hmm, sebenarnya waktu tu aku tengah rasa sedih, tapi aku tak sangka dia lagi rasa sedih. Tuhan, Sesungguhnya Engkau Maha mengetahui. Dia hantar hambaNya yang cilik untuk merawat hati aku. Terhibur betul rasa dan terawat sedikit rasa sedih itu.
akuainkausiapa

Terima kasih kerana sudi belanja kak Ain dan tak henti-henti bagi salam dekat rumah kak Ain. Jadi anak yang solehah dan doakan semoga Allah terus melimpahkan rezekinya untuk kak Ain okayπŸ’• 
*kalau yang tak pernah baca kisah syira ni, boleh baca di sini Bermain Ice Skating

17 comments:

  1. wah best nya kena treat adik jiran. she have a big heart. kdg2 yg tak plan lebih mengembirakan. hpy weekend ain

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betulll.. she have a big heart πŸ’–πŸ’–πŸ’–

      Delete
  2. wah..bestnya ada geng..cik nor ada geng gak..anak buah tp asyik kna paw jer..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahhahaha... alamak kena pau.. kalau ade rezeki lebih redho jelah ehk kena pau 🀣

      Delete
  3. peh dapat chicken chop macam tu pun kira bahagia gak kalau huda pun, yang penting sodapppp =D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanzzzxz.... bahagiaaa sgtt rasaaa.. 🀩🀩🀩

      Delete
  4. Murahnyaa...
    Masih ada lagi ek harga murah macamtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yurppp.. adee je..nanti kita tapau kan ehk tok sis kalau kebetulan timing okay.. πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

      Delete
  5. bagusnyaa rapat dengan jiran2. keliling rumah CT makcik2 ja hahaha xde pun yang nak sembang2. semua hal masing2. kalo jumpa pun kat surau..

    murahnya ciken chop tu.. portion dia just nice dengan harga =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa..geng makcik2 ponn joinn jugekk.. hahahaha.. aah, portion dia nice betul ☺️☺️

      Delete
  6. Nilai persahabatan yg ikhlas itulah yg membahagiakan

    ReplyDelete
  7. bestnyaaa makan chicken chop.. kat mana kedai chicken chop ni.. hahahha

    ReplyDelete
  8. terliur tengok chicken chop tu huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. murah betul..tengokmacam sedp je chicken chop tu..mcm ni mesti ramai org beli ni

    ReplyDelete
  10. ameen ameen...aku nak jugak chicken chop tu oii

    ReplyDelete
  11. permisi min numpang share ya :)
    DEWAPK^^ agen judi terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
    dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
    ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
    :)

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.