SENYUMAN LELAKI ITU - Aku Ain Kau Siapa

Tuesday, September 17, 2019

SENYUMAN LELAKI ITU

Gambar sekadar hiasan sebab minat kamal adliπŸ˜…


SENYUMAN LELAKI ITU


Aku teringat pada senyuman dia. Senyuman yang aku rasa wow, “cute jugak mamat ni ehk” hahaha. (okay ini cerita zaman dulu dulu okay) Tolong faham si pencerita yang bernama Farahain ni dia spesis susah nak lupa moment-moment indah.

Kisah throwback yer! Mohon jangan tanya lebih lebih. hahahahaha

Masa tu sekitar tahun 2009-2010 gitu. Waktu tu lepas habis SPM. Lepastu pulak aku masuk matrik. Aku dah nekad lepas aku habis SPM aku nak pakai contact lens. Sebab aku dah jemu pakai cermin mata. Dan ...

Aku pergi lah ke satu kedai cermin mata dekat Plaza Angsana JB ni. Dekat kedai tu lah aku beli cermin mata dan belajar pakai contact lens sekali. Mula-mula tu dekat satu jam lebih belajar nak masukkan sebijik lens je. Hahahah. Arwah ibu setia je teman princess dia ni.

Masa tu la aku jumpa mamat ni. Mamat ni kerja dekat Dunkin Donuts sebelah je kedai cermin mata tu. Setiap kali aku lalu , aku selalu nampak mamat tu. Mesti dia tak putus-putus bagi senyuman dia.    Dia senyum mungkin sebab dia nak suruh aku beli donut tu kot  mungkin dia memang senyum sebab tengah kerja. Ataupun mungkin dia senyum sebab aku! (okay , ni sumpah perasan nak mampus) . Tak yah risau. Mamat tu budak sekolah aku jugak! Hahahaha. Sebab tu aku acah-acah perasan masa tu.

Tapi, masa tu aku buat muka sombong nak mampus aku tu dekat dia. Macam pura-pura tak nampak dia pun aku pernah buat. Hahaha. POYO lah kau Ain. At the end, aku rasa sampai sekarang aku masih ingat senyuman tu.

Cute giler rasa bila tengok mamat tu senyum. Hahaha. Kitorang ade je contact dekat Instagram tu... Mamat tu pun antara manusia yang baca blog akuainkausiapa niπŸ˜‚... Boleh tak kalau nak tengok senyuman dia hari hari ?  (kalau awak baca ni, tolong bagi jawapan untuk soalan tu yer) 😜

20 comments:

  1. amboiiii...mungkinkah dia sebenarnya jodoh yang dicari selama ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.tolong amin kan kuat sket boleh. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  2. Amboii kang en crush reply.. Gelabah nak jawab.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaa... rasanya ain balas balik dgn senyuman.auchhhh πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  3. Replies
    1. berani mati lerr kak seri.... hahahaha..kawan sampai kawen ini kali🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      Delete
  4. Hahahahaha siap tahu ehh dia baca blog ain. perghhh good luck eh dkt pemilik senyum tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa..sebab dia pernah bgtau.. and ain rasa dgn blog ni is the way to tell him πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

      Delete
  5. Replies
    1. hahaahhahhaa.. maluu kiteww πŸ™‰πŸ™‰πŸ™‰

      Delete
  6. Replies
    1. alamakk.. semoga terus terjatuh cintaaaaa lah kann. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  7. Mesti tersenyum mamat tu baca blog ko Ain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya senyuman tuuu terus ke jinjang pelamin. hahahahahahahaahhahahaahahahahah πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  8. Siap ada crush tu ha..kenapa tak tegur je..at least berkawan dulu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.. dulu tak perasan .. bila dah tua ni baru tersedar..sebab ain ni blurrr sket bab2 gini πŸ˜…πŸ˜…

      Delete
  9. senyum sorang-sorang baca ni..siapala pemilik senyuman manis tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. auchh.. kalau Jadi niiii kitaaa reveal dia siapa...πŸ™‰πŸ™‰πŸ™‰πŸ™‰

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.