MENONTON MOVIE EJEN ALI BERSAMA ANAK JIRAN! - Aku Ain Kau Siapa

Monday, December 9, 2019

MENONTON MOVIE EJEN ALI BERSAMA ANAK JIRAN!

movie ejen ali

MENONTON MOVIE EJEN ALI BERSAMA ANAK JIRAN!

Jumaat yang lepas , selepas subuh memang aku menghabiskan masa untuk tidur kerana kepenatan yang amat sangat. Tetiba abang aku kejutkan aku , "Ain , auntie Fiza panggil kau". Haaa! Aku blur kejap maklumlah mamai mamai tidur. Nak bangun kan diri pun tak larat. Hhahaa. Bukak tepon , hanya mampu nak whatsapp je tanya. Sebab segan nak keluar tunjuk muka dengan pakai baju tidur. Hahaha.

Blah blah blah....jom tengok Ejen Ali. Anak jiran punya permintaan. Aku turun ke bawah dan bagitahu dekat abang aku. Tengok tiket pukul berapa. GSC Paradigm Mall JB memang menjadi pilihan yang tepat untuk last minit ni. Kami punya timing memang cun. Memilih tiket jam 10.20 am , ya ampun , seat kedua paling depan. Mendongak lah kami yang golongan dewasa ni.

Kemain laju auntie Fiza merempit waktu tu sebab diorang baru balik kelas tahfiz jam 10 , salin baju berdesup masuk kereta dan menuju terus ke sana. Sampai je , ada lah baru beberapa minit dah start ceritanya. Masuk je wayang , mak oi penuh budak-budak keliling. 
movie ejen ali
Haa,,sebarisss kauuu kami tapau
Paling kelako , budak seat belakang tu dah tengok sebelum ni , siap kasi tahu dekat kawan dia spoiler! Hahahha. Jangan balik dulu , ade lagi ni... Hahahhaa. Aku dengan abang aku dah tergelak gelak dengar. Bukan itu sahaja , budak budak memang betul betul tekun dan khusyuk ehk bila tengok. Ada lah sesambil tu , aku jengah kebelakang. 

Berapa nak bagi rating? Tak apa lah aku rahsiakan jelah. Cuma nak kasi tahu , aku tak pernah tengok pun Ejen Ali. Sesekali dapat tengok seronok betul rasanya . Teringat pula zaman kanak-kanak. hehehe. Yelah , aku kasi 6/10! Haa . terbagitahu. Aku tak nak kritik dari segi visual kerana pada aku bagus, aku tak berapa suka jalan cerita nya sahaja. Cukup itu mampu aku katakan. Mungkin pada kanak-kanak cerita ni 10/10 kerana 'kuasa imaginasi' tapi tetap kita yang dewasa ni perlu sedarkan mereka untuk tidak hidup di alam fantasi tetapi berpijak lah di dunia yang nyata!.

Terima kasih auntie belanja wayang dan makan tengah hari.
movie ejen ali
The NF Generation

Baca juga : Kisah Anak Jiran

2 comments:

  1. Akak tunggu habis cuti sekolah nanti baru tengok. Tenang sikit takde bebudak. Haha

    ReplyDelete
  2. pada aida, 10/10. terbaik.
    all in - penceritaan, animasinya, actions,...
    aida memang folo setiap episod ejen ali ni sejak dulu kala.
    so, this one sgt beri kepuasan setelah sekian lama tunggu.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.