MENONTON MOVIE EJEN ALI BERSAMA ANAK JIRAN! - Aku Ain Kau Siapa

Monday, December 9, 2019

MENONTON MOVIE EJEN ALI BERSAMA ANAK JIRAN!

movie ejen ali

MENONTON MOVIE EJEN ALI BERSAMA ANAK JIRAN!

Jumaat yang lepas , selepas subuh memang aku menghabiskan masa untuk tidur kerana kepenatan yang amat sangat. Tetiba abang aku kejutkan aku , "Ain , auntie Fiza panggil kau". Haaa! Aku blur kejap maklumlah mamai mamai tidur. Nak bangun kan diri pun tak larat. Hhahaa. Bukak tepon , hanya mampu nak whatsapp je tanya. Sebab segan nak keluar tunjuk muka dengan pakai baju tidur. Hahaha.

Blah blah blah....jom tengok Ejen Ali. Anak jiran punya permintaan. Aku turun ke bawah dan bagitahu dekat abang aku. Tengok tiket pukul berapa. GSC Paradigm Mall JB memang menjadi pilihan yang tepat untuk last minit ni. Kami punya timing memang cun. Memilih tiket jam 10.20 am , ya ampun , seat kedua paling depan. Mendongak lah kami yang golongan dewasa ni.

Kemain laju auntie Fiza merempit waktu tu sebab diorang baru balik kelas tahfiz jam 10 , salin baju berdesup masuk kereta dan menuju terus ke sana. Sampai je , ada lah baru beberapa minit dah start ceritanya. Masuk je wayang , mak oi penuh budak-budak keliling. 
movie ejen ali
Haa,,sebarisss kauuu kami tapau
Paling kelako , budak seat belakang tu dah tengok sebelum ni , siap kasi tahu dekat kawan dia spoiler! Hahahha. Jangan balik dulu , ade lagi ni... Hahahhaa. Aku dengan abang aku dah tergelak gelak dengar. Bukan itu sahaja , budak budak memang betul betul tekun dan khusyuk ehk bila tengok. Ada lah sesambil tu , aku jengah kebelakang. 

Berapa nak bagi rating? Tak apa lah aku rahsiakan jelah. Cuma nak kasi tahu , aku tak pernah tengok pun Ejen Ali. Sesekali dapat tengok seronok betul rasanya . Teringat pula zaman kanak-kanak. hehehe. Yelah , aku kasi 6/10! Haa . terbagitahu. Aku tak nak kritik dari segi visual kerana pada aku bagus, aku tak berapa suka jalan cerita nya sahaja. Cukup itu mampu aku katakan. Mungkin pada kanak-kanak cerita ni 10/10 kerana 'kuasa imaginasi' tapi tetap kita yang dewasa ni perlu sedarkan mereka untuk tidak hidup di alam fantasi tetapi berpijak lah di dunia yang nyata!.

Terima kasih auntie belanja wayang dan makan tengah hari.
movie ejen ali
The NF Generation

Baca juga : Kisah Anak Jiran

4 comments:

  1. Akak tunggu habis cuti sekolah nanti baru tengok. Tenang sikit takde bebudak. Haha

    ReplyDelete
  2. pada aida, 10/10. terbaik.
    all in - penceritaan, animasinya, actions,...
    aida memang folo setiap episod ejen ali ni sejak dulu kala.
    so, this one sgt beri kepuasan setelah sekian lama tunggu.

    ReplyDelete
  3. Nama :: Fitri Reza
    Email :: Fitrireza72@gmail.com
    Whatsapp :: +6285775967323
    Negara :: Indonesia



    Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

    Kontak
    Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
    Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
    Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

    ReplyDelete
  4. “Bismillah, ar-Rahman, ar-Rahim”.

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP   Dari meja kerja dan kantor CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini berjanji akan menjadi tahun lebih banyak uang di rekening bank Anda, hal ini karena kami mengelola CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang memiliki kebutuhan finansial besar tahun baru ini untuk memulai bisnis satu atau dua bahkan untuk merenovasi rumah mereka juga untuk menghidupkan kembali bisnis mereka dan jangan takut pada pemasangan bulanan Anda karena kami memiliki paket khusus untuk mempersiapkan Anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana menginvestasikan uang Anda dengan sumber daya yang sangat tinggi. bisnis jadi tolong jangan hanya duduk di sana dan kemudian membiarkan orang lain untuk maju secara finansial mengatakan tidak pada kemiskinan tahun ini mengatakan tidak kepada hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang bisa membawa kemasyhuran Allah tidak menyangka kita menjadi miskin ketimbang kita menjadi bijak dalam menghasilkan uang dan kemudian menginvestasikan uangnya dalam bisnis yang sangat menggiurkan sehingga melalui ini kita di sini untuk meminjamkan Anda karena CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang telah Anda cari anda bisa menghubungi kami melalui detil kontak di bawah ini

    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.