PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH BERSAMA ANAK JIRAN

PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH

PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH BERSAMA ANAK JIRAN

Ceritanya aku bermukbang bersama dengan anak jiran. Selepas kiteorg mukbang nasi lemak shellout ala ala sampan tu aku duduk berborak dengan anak jiran aku aliyah dan asyira.Then mase aku berborak borak tu si asyira ni dia siap siap pakai kasut guyss HAHAHAH

Aku pun tanye lah dia kenape pakai kasut nie mcm nak jogging. Alasan si syira ni dia pakai kasut sebab nak buat tiktok dia tu. Aku dengan aliyah nie pun tergelak gelak lah dengar alasan yang tak seberapa dia tu pastu si syira ni pon mengajak lah aku dengan si aliyah nie jogging.HAHAHAH 

Tapi ,  yang si aliyah nie pulak dia cakap tak nak jogging sebab perut dah over muatan. So kitaorang pun mulakan langkah... si asyira ni punya bersemangat nak jogging sampai bawak beg lah botol air nya lah haa then jalan punya jalan aku dengan anak jiran aku pon lalu lah belakang rumah jiran-jiran ni. Si aliyah pulak dia nak ambik gambar yang dekat belakang homestay sebab dia kata tempat tu cantIkk sangatt!!!! 
PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH
selamat datang ke photoshoot belakang rumah
PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH
kak ain kak ain ,,, cepat! (dia tengah posing)
Dah selesai ambik gambar so kitaorang terpandang kebun sayur yang indah dan subur tu. Dekat kebun tu ade sorang makcik tengah baja pokok sayur lepastu si aliyah ni menyempat lah tanye mak cik tu "makcik kalau masuk lalu mane yer" then dengan selamba badak dia..aliyah pun cakaplah "kejap ehh makcik kiteorg nak ambik gambar dekat kebun makcik"..

Makcik tu pun cakap dah tak de tempat lain nak ambik gambar ke. HAHAHAHA. Kitaorang pun lalu lah jalan tikus yang tak seberapa tuh untuk photoshoot di dalam kebun sayur yang subur itu. Korang tengok la sendiri hasil gambar yang ditangkap oleh Kak Ain diorang ni. Hehehe

Itu sahaja lah cerita sepetang aku dengan anak jiran , walaupun dengan hanya berjalan tapi ia memberi aku kenangan dan detik-detik bersama anak jiran...
PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH
dekat kebun makcik tu

PHOTOSHOOT BELAKANG RUMAH
tepi longkang pun boleh

**Blog ini diupdate oleh anak jiran si Aliyah. Kak Ain tukang edit je sebabnya aku busy sangat lately ni sampai nak menulis pun memang tak ada mood dan SUSAH GILER NAK UPDATE BLOG! KBYE!

5 comments:

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.