KEEP JOHOR COVID FREE - Aku Ain Kau Siapa

Sunday, October 25, 2020

KEEP JOHOR COVID FREE

KEEP JOHOR COVID FREE

Gambar diambil di City Square Johor Bahru . Sekitar bulan September 2020. Bandar raya Johor Bahru kini semakin sepi. Dulu-dulu memang selalu la jem disebabkan oleh orang dari Singapura  yang keluar masuk ke sini. Bukan itu sahaja , orang Johor Bahru yang bekerja di Singapura pun dah tak boleh ulang-alik masuk setiap hari. Ini terus menjadikan bandar raya JB semakin sendu dan terus sepi.

Sedih juga bila dilihat dari mata kasar JB yang terkini. Teringat dulu-dulu masa kecik kecik paling tak sabar nak capai tahun 2020. Tak sangka kan covid 19 melanda satu dunia dan beri kesan yang sangat dasyat kepada bandar JB.
Banyak juga kedai-kedai di City Square Johor Bahru ni dah tutup . Kalau masuk ke mall ni komfom sunyi sendu je.  Mcdonald pun dah takde dalam mall ni. 

Waktu dulu CS ni lah yang paling legend tempat lepak kalau di bandar. Aku berjalan sekali ke Bangunan JB Sentral dan CIQ yang mana dekat sini la tempat nak masuk ke Singapura. 
Hmm.. semoga Johor bebas Covid . Insyallah.. Kita Jaga Kita ! Stay Safe semua. 

10 comments:

  1. Ya Allah sunyinya. Jarang sekali nak melihat kawasan ni sepi dari manusia. :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. 😭 sedih kan ...semoga kita semua baik2 aje..

      Delete
  3. dah tak semeriah dulu kan..Lengang je nampak.Semoga kita terus diberikan kekuatan untuk menangani covid-19 ni.
    Ain pun take care ye

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. betul .... dulu2 paling excited nak hadap 2020 .. benarlah kuasa Tuhan tiada tandingan nya .. 😭

      Delete
  5. banyak kawasan yg terkesan dengan covid ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ... semua kwsn terasa .... semoga kita sentiasa dipelihara tuhan 🥰

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.