PUTU BAMBU JURIAH DI AYER HITAM - Aku Ain Kau Siapa

Friday, October 23, 2020

PUTU BAMBU JURIAH DI AYER HITAM


PUTU BAMBU JURIAH DI AYER HITAM

Siapa tak kenal dengan putu bambu Juriah.. Kalau exit tol ayer hitam di Johor ni pasti boleh nampak. Rasanya putu bambu ni memang popular. Tersangat popular!

Cumanya , aku jenis memang tak makan. Hahaha. Sejenis aku ni kalau tak makan memang tak ade teringin nak merasa. Sebab tu kalau singgah ke Ayer Hitam , memang langsung tak berhenti disini.


Tapi , haritu tersinggah! Singgah memnag disengajakan. Waktu tu aku teman huda pergi wedding kawan dia. Jadinya Huda daj pesan sesiap , kalau balik kita nak beli putu bambu! Kah!

Mula-mula dah sampai rasa macam ermmm.. teman jelah! Teman punya teman sekali bawak balik coconut shake! Hahaha. Paling kelako check in Putu Bambu tapi dekat tangan coconut shake.


Teringat lagi waktu tu huda cakap " ain nak coconut shake?" mula-mula kemain belagak cakap taknak! Kali kedua baru aku cakap NAK! Tau sebab ape ? Sebab presentation coconut Shake nya sangatlah menarik. Diletakkan di dalam peti macam peti aiskrim gitu , lepastu dah siap-siap banyak-banyak. Kau rasa tak tergoda?

Kitorang beli take away je , tak duduk makan situ pun. Sempat lah aku menangkap beberapa gambar buat tatapan. Senang je nak cari lokasi Putu Bambu Juriah ni. Memang terletak di tepi jalan. Kalau exit tol Ayer Hitam memang akan nampak.


10 comments:

  1. Lama tak ke Air Hitam merayap...masih hitam yee airnya? Hahahaha

    ReplyDelete
  2. bestnya putu bambu. dulu masa belajar kat johor pernah la sampai ayer hitam area kedai pasu-pasu tu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahh... ayer hitamm ni legend dengan kedai pasu2 tuh.. dhlu pun selalu teman arwah ibu ..

      Delete
  3. Memang sedap Putu Bambu sini. If balik JB mesti singgah! Apa kaitan angka 10 dengan anda? Saya ada buat segmen. Jemput join.. http://www.aimisyahirah.com/2020/10/segmen-10-blogger-terpantas-by-misya.html If tak dapat jadi yang terpantas masih ada peluang dapat hadiah misteri. :)

    ReplyDelete
  4. Dah ok ea kedai nye? Haritu kemalangan lori langgar kedai tu... mmg ngeri la. Nasib xde mragut nyawa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke ...setakat yg pergi haritu ..okay je .. hehehw..

      Delete
  5. yang bawah sekali tu pun buat tatapan semua ek...tu putu apa, nak order 😝

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHA.. nak order kena masuk minang. harga dia RM22.50 je. hahahahhahahahahahahhahaahahaa 🤣🤣🤣🤣🤣

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.