Cara Dapat Follower Tiktok

Cara Dapat Follower Tiktok

Cara Dapat Follower Tiktok

Hi semua. Kali ni saya nak kongsikan sedikit tips or info tentang cara naikkan followers di TikTok. TikTok saya bukanlah ramai sgt followers tapi saya tau ramai lagi yang ada account TikTok dan susah nak dapat followers. Dulu TikTok follower saya sekitar 200 orang je, nak naik susah sangat.


So kali ni saya nak sharekan tips apa yang saya jumpa tentang mak naikkan follower TikTok :


1. FYP

For Your Page ni adalah algorithm TikTok di mana TikTok akan pushkan content kita tu kepada lebih byk viewers lain. So setiap posting kita, kena cuba dapatkan FYP (For You Page)


2. Shareable Contents

Buat contents yang orang akan share dan bukannya kita je yang akan tengok video tu. Video TikTok boleh di share dengan button "Share" dan boleh di share di platform lain macam Instagram, Whatsapp dan lain -lain .


3. Ikut Trend

Try follow apa yang tengah trending diruangan discover sama ada lagu, hashtag ataupun contents


4. Pakai lagu TikTok

Masa nak upload tu pakai lagu dari menu dalam TikTok dan bukannya siap-siap edit dengan lagu.


5. 3 Second Rules

Mulakan content dengan soalan atau tajuk supaya orang tau video apa yang diorang akan tengok ni. Capture audience pada 3 saat pertama.


6. Loop Contents

Buat any contents yang orang perlu tengok secara berulang sebab nak faham. Bila TikTok detect video tu ramai orang tengok berulang kali, so akan FYP


7. Niche

Sama macam platform yang lain, tetapkan apa niche TikTok korang. Sebab dengan cara ni TikTok akan bawak viewers lain ke page kita berdasarkan niche yang sama.


8. Rajin komen TT

Rajinkan diri komen di TikTok orang lain yang mempunyai niche yang sama. Kalau niche tak sama pun boleh juga. TikTok suka akaun yang aktif bukan upload je video lepas tu biar


9. Reply komen dengan video

Bila orang tanya soalan, kita boleh reply soalan tu dengan video dan video tu akan kira as new post kat TikTok kita.


10. Konsisten

Macam biasalah, konsisten create contents. Kadang-kadang contents yang sama maybe berjaya dekat Instagram tapi maybe tak berjaya kat TikTok. Tapi biasanya contents dari TikTok akan works di Instagram. So create content di TikTok dulu.

kredit : Facebook Mohd Zarin


***Jom tengok TikTok ain ** tekan sini TIKTOK sheisfarahain

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.