7 Tanda Kita Bahagia


Assalamualaikum .buat semua pembaca .. Datang sini sebab apa tu ?. Mesti hati tengah resah gelisah kan ? . Kebiasannya , orang yang tengah menghadapi perasaan yang macam gini akan mencari apa yanh terbuku di hati . 

Disini ain senaraikan 7 tanda hati kita sedang bahagia  :

❤️Miskin tapi rasa cukup
❤️Lapar tapi makan berpada -pada 
❤️ Di uji tapi berbaik sangka
❤️ Sentap tapi mudah menerima
❤️ Sedih tapi mudah tersenyum
❤️ Marah tapi boleh dikawal
❤️ Benci tapi cuba menyayang 

Kalau kita tak bahagia , cari la kebahagiaan di atas . Walau cuma sedikit , walau cuma satu dua kerana hati .. merupakan tempat segala rasa terkumpul .  Love yourself 😘

Sebelum ni , ain pernah post tentang topik "ramai orang sebenarnya mengaku tidak bahagia ..." klik sini okay !  .


Post a Comment

2 Comments

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.