Cara Buat Ubi Goreng Sesuai Dimakan Untuk Minum Petang


Assalamualaikum . Kebetulan jiran bagi ubi , cadangnya ain nak rebus dan makan dengan sambal je . Jadi Ubi rebus . Tapi abang ain nak sangat ubi goreng . Penat nak nunggu goreng tu ha .

Cara - cara nak sediakan ubi goreng
1- Rebus dulu ubi sehingga nampak lembut 
2- Ubi disejukkan dan dipotong kecil kecil 
3- Salut dengan tepung goreng serbaguna (beli aja tepung mengikut kesukaan masing masing)
4- Panaskan minyak . Minyak panas memang sedap kalau nak menggoreng . Adunan tepung tadi letak sikit minyak panas tu . 
5- Goreng macam biasa
6- Hidangkan panas panaa bersama dengan sambal kicap 

Siap ! Menu simple simple je ! 


1 comment:

  1. Sedap ni buat ubi goreng rebus dulu. Lembut empuk jew isinya, luarnya tentu rangup.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.