Dari Pagi Sampai ke Malam Nasi Kukus Gulai

Assalamualaikum . dah berapa hari tinggal untuk update blog ni . Tapi ain tetap ambil gambar setiap makanan yang di makan .
Menu ni ialah pada 8 Jun 2021 . Rasanya ni hari malas betul rasa nak breakfast . Memang tak breakfast terus ke lunch . Beli nasi kukus ayam . Makcik ni pula memang kasi nasi lebih . Jadinya , ain makan separuh je nasi lagi balance sedekah dekat abang ain . Kihkihkihhh .
Lepastu kitorang ada beli mangga 3 kilo RM 20 . Apa lagi .. bedal ler dua biji. Tu makan dua orang ehk bukan makan sensorang . Malam pula rasa macam tak tahu nak masak ape jadi nya bedal la ala ala tiru menu nasi kukus gulai . Cuma ain masak nasi macam biasa je , gulai tu macam kari kosong je kan , buat sambal sikit dan petik ulam raja depan rumah . 
Malam snacking last ain makan granola ratah gitu je. 4 Meal sahaja haritu . Tapi kenyang lah! Tu penting nya makan nasi .Nasi beri kita tenaga yang bagus . Jangan takut makan nasi ..Tapi kawal portion yang kita ambil .

Post a Comment

2 Comments

  1. Whoa.. suka nasi kukus! Walaupun org ckp adankeras keras sikit, tetap suka makan.. hhuhu... Tapi tekak teringin nasi lemak kukus la sekarang niii.. Muahahaha...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.