Kenduri Durian Di Malam Hari


Assalamualaikum. Alhamdulilah , jiran sebelah bagi durian . Ya Allah . Terasa nikmatnya yang tak terkata . Rezeki betul sangat . Maklumlah kita ni hantu durian . Tapi tak terasa lagi nak makan durian . 

Jiran bagi dua biji durian . Kita buka sebijik je . Ain makan 5 ulas . Walaupun nampak kecik tapi banyak isinya . Sedap ! 

Ain lagi suka makan buah durian macam gini berbanding bubur durian ke, pengat durian ke , kek durian ke , kuih durian ke . Kureng sikit . Lebih suka yang original macam gini . Duduk dekat bawah , kopek terus makan . Nyum nyum nyum 😋

Post a Comment

4 Comments

  1. haishh..rindu tau zaman akak kecik dulu.Kalau kat kampung, berlari keluar rumah bila dengar durian jatuh..Pokok durian betul-betul sebelah rumah atok.besau pulak tu..Sekarang beli pun mahal bebenau..Tapi isi hampeh

    ReplyDelete
  2. Untunglaaa, kita makan durian atas kek jeee hahahaha

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah
    Memang sedap makan durian fresh

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.