Alhamdulilah , Tiga Hari Kami Ber Yasin Online


Assalamualaikum .. Alhamdulilah , dah tiga hari kami buat Google Meet. Bak kata ada satu makcik jiran tu " Terima kasih ain, sebab buatkan link Google Mate untuk kita semua ". Wow , terus jadi mate yer gais. Hahhahahaa ..

Sebelum majlis bacaan Yassin secara virtual dibuat , macam biasalah makcik -makcik ni akan berbual bertanya khabar dulu . Tergelak -gelak ain dengar . Nasib la ain awal -awal mute kan microphone . Kihkihkih . 

Dahla tengah bertelekung , lepastu gelak pulak kemain kuat kan . Kihkihkih . Nasib ada fungsi button mute microphone . 

Seronok tengok ibu ibu kejiranan saya ni dapat jugak diorang berbual secara virtual . Sedikit sebanyak dapatlah juga tolong ibu-ibu ni berkomunikasi kan . So , untuk korang yang masih ada ibu tu .. Selalu la tanya , geng -geng mengaji tak ada buat ke mengaji online .. Boleh la ajar ibu ibu korang guna google meet ke , zoom ke ... Okay . 

1 comment:

  1. Alhamdulilah.. tak kisahlah bersemuka ke online ke, janji niat sampai..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.