Selalu Buat Live Instagram , Dah Ade Talk Show Sendiri ! 五

Assalamualaikum . Salam maal hijrah kepada muslimin dan muslimat . Semoga Allah sentiasa mengangkat doa doa dan hajat hajat kita. Anyway , beberapa minggu lepas ain dah mula start buat live dekat Instagram . Instagram @sheisfarahain . 

Kenapa buat live ?. Nak asah balik skill mengacara , nak power kan semula cara bercakap dan nak perbaiki lagi diri ini untuk menjadi lebih bagus . Untuk yang tak tahu , ain memang suka bercakap . I love talking so much ! Talking sehingga rasa penat . That what make me happy .

Ain rasa risau bila kurang bercakap . That was the most scary things rasanya sebab kalau kurang bercakap , nanti mood akan cepat rasa down . Mood akan tak nak bergaul dengan orang . Eee bahaya sangat lagi pula zaman covid ni mood paling tak menentu . So bila ain ready to komited untuk buat live , ain jadi ada benda nak buat .. Ada benda tambahan yang i really enjoy on doing it ! 

So far dah buat live , banyak juga pengalaman yang ain belajar antaranya macam mana nak berinteraksi dengan penonton secara maya . Bila views tak ada , nak cakap apa . Nak buat topik ape pada hari kita run the live itu .Macam mana nak hilangkan neves . Ain ada je rasa neves nak start tapi bila dah biasa buat perasaan neves tu mula hilang . 

Insyallah, minggu ni start buat Aku Ain Kau Siapa Talk Show ! Kerlas feeling feeling ada talk show sendiri 不 . Eee , berangan tu kan free kan ! So , di kesempatan ini ... (kau ingat ucapan raya ke ain woi) 不 Ain nak jemput kepada pembaca blog akuainkausiapa ni untuk menonton live ain di Instagram sheisfarahain jam 9:15 malam . Insyallah , ain akan terus berikan yang terbaik ! 

Kalau yang dah terlepas live live sebelum ni , dont worry ain memang save dekat IGTV . So , boleh lah korang layannkan . 

Ingat tau ! Live sheisfarahain jam 9:15 malam ! Love satu kali love dua kali love tiga kali (siap dah ada treadmark kauuu) 

Post a Comment

0 Comments