Resepi Donut Inti Nutella Bomboloni
Resepi Donut Inti Nutella Bomboloni
Bahan-bahan A:
- 24 keping roti Gardenia (dipotong bulat)
- 4 biji telur
- 2 sudu besar susu
- 1 sudu besar gula
- 1/2 sudu teh serbuk kayu manis
- 1 sudu teh ekstrak vanila
- 2 cawan coklat kacang hazel (paling mudah boleh guna Nutella!)
Bahan-Bahan B:
- Setengah cawan gula
- 1 sudu teh serbuk kayu manis
Cara Memasak:
- Masukkan 4 biji telur dalam mangkuk sederhana
- Kemudian masukkan susu, gula, serbuk kayu manis, ekstrak vanila ke dalam mangkuk tadi dan kacau hingga semua bahan sebati (bahan-bahan A)
- Celupkan roti yang telah dipotong bulat ke dalam mangkuk tadi dan letakkan ke dalam dulang pembakar (untuk kek cawan)
- Kemudian isikan coklat hazelnut di atas roti dan tutup dengan menggunakan roti yang telah dipotong bulat tadi juga.
- Setelah kesemua roti ditutup, letakkan gula, serbuk kayu manis (bahan-bahan B) di dalam mangkuk kecil dan taburkan ke atas roti tadi.
- Bakar selama 25 minit dengan suhu 180 darjah celcius.
Langgan:
Catatan (Atom)