83/366 : DIARY OF THE DAY - 23 MAC 2016

11:59:00 PM


Assalamualaikum dan hai kepada semua . Make it short today ! This is all about diary of the day . Makanya , hari ini punya cerita ialah :


  • Rasa awkward order Mcdonald !
Lepas aku bercardio exercise tadi , since dah lama gila aku tak makan mcd . Aku rasa last aku makan hujung tahun lepas . Hahaha . Lama kan . So , tadi aku pergilah mcd . Sesekali makan. Dekat kaunter tu aku rasa macam "eh nak order apa seyh?" . Aku jadi macam blur kejap . Sebab dah lama tak order kan . Hahaha . So , tadi aku orderlah mchicken deluxe konon tak nak air , sebab aku nak aiskrim chocolate sundae tu . Lepastu budak cashier cakap "kalau akak ambil sekali dengan air lagi murah sebab sekarang tengah dinner time" . I sound like , eh aku nak minum air masak je dekat rumah . Malas nak tambah sugar dalam badan . Hahaha . Last last , aku ambil juga air . Punyalah lama nak habiskan sebab aku memang dah jarang minum air manis . Tekak aku dah sebati dengan air masak . Cukuplah hari ini je aku makan mcd . Rasanya macam dah tak nak makan lagi . Hahha .


  • Workout setiap hari !
Sebenarnya aku mana workout hari hari . Lagipun , aku memang tengah dalam proses menguruskan badan . Mestilah kena komited dan kosisten . Aku macam pelik bila orang tanya , "tak sakit ke badan?" . Mestilah sakit kak oi ! Tapi , kalau workout dengan betul , dan rest betul betul , insyallah rasa sakit itu esoknya dah okay . Itu sebabnya kena fokus . I admit cardio exercise is killer ! Pancit siot kalau aku buat . Tapi , that the way to burn your fat ! Aku cuma rest pada hari khamis . Bukan itu sahaja , cardio exercise only takes about 20-30 minit je ! Fokus pada waktu tuh! Bukan itu sahaja , makan kena juga pantang . That why aku cakap aku awkward gila order mcd tadi sebab aku dah stop makan fast food untuk sementara ni . Its a new process for me , it takes a lot of time for us to change , but if we dont do an action , we dont get the better result ! Haa , ingat tuh!


Cukup lah as simple as that untuk hari ini . Assalamualaikum ;)

You Might Also Like

0 comments

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS