92/366 : DIARY OF THE DAY - 1 APRIL 2016

11:23:00 PM



Assalamualaikum dan hello kepada semua . Sumpah weyh aku tak sedar hari ini april fool . Hahaha . Nasib tak ada yang mengenakan aku ! Sebab dari pagi sampai malam aku busy . Okay , to clarify this day , ini apa yang aku buat :


  • Teman kawan menikah !
Ini salah satu faktor aku sibuk hari ini . Well , memandangkan johor bahru kan sekarang dah cuti jumaat dan sabtu , so memang dah tak pelik lah orang menikah dan buat kenduri hari jumaat . Cerita dia seawal pukul 5:30 pagi dah bersiap bangun . Disebabkan tak ada nak teman kawan aku , makanya aku teman kan dia tidur . Atleast , dia tak la kelam kabut . Well , pepagi buta aku tolong vacuum bilik dia sebab inai yang dipakai kan peel off . So , agak bersepah dekat bilik tu . So , sementara kawan aku mandi well nak menikah kottt , aku vacuum lah dulu . Bagus jugak menikah pagi pagi . Sekejap je aku rasa akak tu make up kan dia , siap siap memang on time sharp menikah terus . Hahaha . Alhamdulilah , cuma tak cukup tidur kan biasa lah . Habis je majlis tadi sampai rumah tak cakap apa terus tidur . Hahahha . Preparation untuk korang yang akan duduk sebelah dan teman bakal pengantin, korang kena standby mengreplykan whatsapp or tukang tekan loud speaker henset si pengantin tu. Hahha . Bukan itu sahaja , pakaian korang mestila selesa untuk korang bergerak dengan cepat . Sebab nak kena angkat itu ini , betul kan itu ini . Tisu memang kena stand by. Dan jangan fikir nak vogue je , bukan kau yang nak kahwin . Hahha .


  • Pakai inai ada batu batu !
Okay , disamping aku menjadi orang yang berada disebelah kawan aku tuh , aku juga jadi tukang pakaikan batu batu ala lekatkan je dekat lukisan inai si pengantin tuh . Mak oi , cantiknya . Aku ni dahla suka benda blink blink . Hahaha . Ya Allah , boleh pengsan tengok benda yang blik blink . Cantik sangat tengok dekat tangan si pengantin tuh . Lepas je majlis settle , ada batu yang dah tercabut , aku try lah letak dekat tangan aku . Eh ,melekat pulak . Well , iolls pun melukis henna uolls. Vogue sikit sikit tak apa . Hahahha . 


Okay , cukup lah untuk hari ini . Selamat berhujung minggu ! Assalamualaikum :)

You Might Also Like

0 comments

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS