AKTIVITI LASAK DI BUKIT GAMBANG RESORT CITY - Aku Ain Kau Siapa

Friday, August 24, 2018

AKTIVITI LASAK DI BUKIT GAMBANG RESORT CITY


Di sebalik Bukit Gambang yang korang tak tahu... Selalunya orang mesti ingat ada waterpark je. Datang Bukit Gambang just nak main waterpark je. Ternyata persepsi korang silap. Hehehe.


Cadangan ain korang spent masa sekurang-kurangnya 3 hari 2 malam dan explore lah betul-betul baru korang rasa puas hati. Ain nak cerita aktiviti yang ain dan geng JDT Blogger lakukan sepanjang di Active Academy di Bukit Gambang.

1-Memanah
Yang ni pun sebenarnya first time ain memanah okay la dari terpanah ke tempat lain. Hahaha.




2-Painting Shooting
Yang ni pulak macam nak pergi berperang. Hahaha. Gaya je lebih,tapi korang just fokus shoot dekat tempat yang nak ditembak tu je.







3-ATV
Yang ni siap sedia untuk rasa gelabah bila turun bukit dan bila tersekat masa nak naik bukit. Hahaha.
Boleh baca juga pengalaman pertama kali membawa atv



4-Menaiki Kuda
Yang ni masa tu open for kids. Kita yang dah umur 27 tahun takkan nak naik lagi kan. Hahaha.



5- Flying Fox
Haa, yang ni korang boleh jerit puas-puas masa tengah fly tu. Hahahah. Ain tak dapat cuba yang ni,sob sob sob....boleh baca dekat eksplorasi jdt blogger ke bukit gambang





kredit pic : azwa photography

So, best kan ? Siapa kata Bukit Gambang hanya ada Waterpark je? Uolls silap. Bukit Gambang Resort City ini siap ada Safari Park dan Active Academy. Korang yang suka cuba aktiviti lasak ni disarankan untuk wajib try semua aktiviti ni.🏹


Bukit Gambang Resort City
26300 Gambang, Kuantan, Pahang

Tel: +609-5488000/8111/8112/8113
Fax: +609-5486666
Email: enquiry@bgrc.com.my

Facebook:
BGRC
Active Academy
Instagram:

Website:



4 comments:

  1. betul tu 3D2N baru puas.tu pun rasa nak tambah hari lagi.

    ReplyDelete
  2. Gambar hakak ko yg cute menutupi hp gak ko up hahahaha..
    Nampak sangat hakak ko pemalu kan hahahahahahahahahaa :p

    ReplyDelete
  3. oi no 2 tu ape typo..painting shooting..hahahahahaahhahahaha!!! berdekah hakak gelak ain oi!

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.