KONSERT MESTIKA D'KLASIK 2 DEKAD SEMPENA TEMASYA SEHATI@RTM DI JOHOR BAHRU

KONSERT MESTIKA D'KLASIK 2 DEKAD  SEMPENA TEMASYA SEHATI@RTM DI JOHOR BAHRU

Johor Bahru, 13 Oktober 2018 - Radio Televisyen Malaysia (RTM) kali ini menjelajah ke Johor Bahru bagi menjayakan Temasya Sehati @RTM 'Menggamit Kenangan' anjuran stesen Radio Klasik dengan kerjasama johorfm, menghangatkan suasana Perkarangan Kompleks Penerangan dan Penyiaran Sultan Iskandar (RTM Johor) Johor Bahru dengan pelbagai aktiviti menarik bermula 11 hingga 13 Oktober 2018 dari pukul 10.00 pagi hingga 10.00 malam.
KONSERT MESTIKA D'KLASIK
Ain & Sis Lin sempat bergambar dengan Dato Nash & Abon

Menghargai peminat dan pendengar Radio Klasik "Menggamit Kenangan"

Sebagai menghargai peminat dan para pendengar Radio Klasik 'Menggamit Kenangan' bersempena meraikan 20 tahun siarannya, stesen paling digemari rakyat Malaysia itu menerbitkan 'Konsert Mestika D'Klasik 2 Dekad' yang dipersembahkan secara langsung pada 13 Oktober 2018 (Sabtu) jam 8.30 malam menerusi saluran TV2, FBLive dan Radio Klasik.
KONSERT MESTIKA D'KLASIK
Konsert ini disiarkan live juga di TV2

Buat julung kalinya, pentas konsert terbesar pernah dianjurkan oleh stesen radio berkenaan dihiburkan oleh barisan artis popular tanahair dengan menggabungkan artis baharu dan veteran dari Malaysia dan Singapura iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza, Ziana Zain, Rahim Maarof, Herman Tino, Mas Idayu, Dato Nash, Man Bai, Noraniza Idris, Raja Azura, Hael Husaini, Dato Jeffrydeen, Rahimah Rahim, Wany Hasrita, Junainah M Amin, Jay Jay, Nona Ushera, Abon dan Radhi P. Ramlee.
KONSERT MESTIKA D'KLASIK

Himpunan lagu-lagu popular

Pelbagai himpunan lagu-lagu popular dan malar segar yang merentas zaman dari era 50-an hingga awal tahun 2000 dipersembahkan dalam bentuk orkestra dengan iringan Orkestra RTM dan Orkestra Tradisional Malaysia.
KONSERT MESTIKA D'KLASIK
Kau Mawarku -dinyanyikan oleh Dato Seri Siti Nurhaliza & Hael Husaini

Pelbagai aktiviti

Sementara itu, antara aktiviti yang telah pun berlangsung sepanjang Temasya Sehati @RTM Menggamit Kenangan ialah Pameran dan Pertandingan Vespa & Lambretta D'Klasik dengan kerjasama Kelab VespaLambretta Johor, Showcase Suara 90-an D'Klasik, Ceramah Agama Mustaqeem bersama YBhg Datuk Ustaz Mohd Kazim Elias, Kejohanan Bola Jaring D'Klasik, Pertandingan Busana & Mekap Tradisional, D'Klasik Fun Run 2018 dengan tema pakaian batik dan pelikat, Pertandingan Memasak Asam Pedas dan Mee Bandung, Pertandingan Gubahan Sireh serta banyak lagi aktiviti, pameran dan jualan yang menarik di Perkarangan Kompleks Penerangan dan Penyiaran Sultan Iskandar (RTM Johor) Johor Bahru.
KONSERT MESTIKA D'KLASIK
Kak Engku sebagai pengacara

Barisan tetamu kehormat yang hadir adalah YBhg. Dato’ Haji Osman Bin Haji Sapian (Menteri Besar Johor) dan Tuan Haji Abdul Muis bin Shefii Timbalan Ketua Pengarah Penyiaran (Strategik) Jabatan Penyiaran Malaysia.

Disiarkan SECARA LANGSUNG di TV2 / Radio Klasik / myklik.rtm.gov.my / RTM Mobile

FB Live: TV2 dan Radio Klasik
KONSERT MESTIKA D'KLASIK
Geng JDT Blogger

Konsert ni sumpah best teroks woi , bila legend menyanyi , pergh suara semua macam tertelan kaset kau!

7 comments:

 1. Bestnyaaa :) My fav singer pun ada, sitinurhaliza hehe.

  Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/10/book-haul-october-mall-karangkraf-mega.html

  ReplyDelete
 2. Jasa mereka harus dihargai

  ReplyDelete
 3. Kann kannn, kita dah macam karaoke bersama malam tu hahaha..

  ReplyDelete
 4. ruginyeeeee tak join malam tuuu...nak tengok hael husainiiiii

  ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.