MOVE ON BUKANNYA SATU PERKARA YANG MUDAH

MOVE ON BUKANNYA SATU PERKARA YANG MUDAH

Hari ini waktu aku menulis isi ceritanya ialah masa diluangkan sepenuhnya bersama dengan Sis Lin . Kau orang tak kenal dia ? Korang wajib kena kenal. Majoriti blogger mesti kenal dia . Aku ni level sendu je kalau letak sebelah dia. Kah ! Hahaha . Hari ini , aku belajar tentang move on dengan cara yang mudah ! Life is easy actually cuma kita je suka fikir kusut-kusut sampai kelaut . 


Gais , aku rasa tindakan aku membuat keputusan untuk spent masa aku dengan dia sangat teramat berbaloi . The things is she teach me like everything! Tentang blog itu satu hal lah . Tapi dia ajar aku cara move on paling mudah . Nak tahu ke tidak ni ? Ke korang jenis susah nak move on ? Tak baik menipu diri sendiri tau . Hahaha .
move on (akuainkausiapa)
13 October waktu Pagi

Jujurnya , aku memang manusia paling susah nak move on ! Tapi bila aku lepak dengan Sis , mak oi patutla dia boleh gelak lagi dasyat dari aku ! Hahaha. Sis ajar aku sebelum akhiri hari dia , dia akan delete semua conversation yang tak penting dalam whatsapp , clearkan semua browsing di handphone mahupun di laptop. Like everything! Gila ! Aku tak pernah nampak orang buat macam gitu .

Cepat betul dia move on ....

Terus dalam kepala otak aku dan mulut aku cakap “Wow Sis cepat gila move on” Sis jawab “ginilah Sis hari-hari” . Maksudnya dekat sini ialah Sis mengajar aku yang hari ini biarlah hari ini punya cerita, esok bukak cerita baru. Mulakan chatting dan conversation yang baru . Perghhh , aku tabik spring betul dia. Semudah itu dia ajar aku something ni! Something yang aku terlepas pandang dalam life aku sebagai Nur Farahain.

Aku jenis susah nak move on! Aku akui aku tak gunakan 1hari sepenuhnya dalam tempoh 24jam yang Allah berikan pada aku itu. Sedihnya rasa. Terima kasih tuhan , Engkau hantarkan hambaMu untuk aku pelajari sesuatu. Lagi sekali aku nak pesan , kau boleh tipu semua orang dengan wajah ceria gelak tawa kau , tapi kau tak boleh tipu diri kau sendiri ! That the worst part ever in yourlife ! Gila aku speaking london terus bab-bab sentap gini. Hahaha.
move on (akuainkausiapa)
13 Octover waktu petang

Kesimpulannya , ada orang lain cara dia move on. Betul! Dont denied on that point. Tapi, kalau kau dah jumpa shortcuts to cut all your shit , adakah kau masih nak pilih jalan yang panjang? The choice is always YOURS 💜
#terimakasihtuhan #moveonitubukanmudah #tapiianyasatupilihan #pilihlahdenganbijak
#bbnu 😂

17 comments:

  1. woww.. dahsyat la sis boleh delete semua setiap hari.. betul tu ain.. tak salah mencuba cara sis lin move on tu.. kita try n error la.. mana tau kita boleh cepat move on bila buat macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! ain dah cuba buat sket2 ni. tak cuba tak tahu kan boleh move on ke tak.hehhee..

      Delete
  2. akk biasanya akan delete dari whtsp grup yg tak penting. yg ada info mmg tak bleh delete la

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh,,yang penting kalau delete habislah nanti..hahhaa..

      Delete
  3. Betul la tu. Aku selalu delete whatsapp cust yang acah2 tanya lepastu tak beli. Eh 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaa,,cepat betull sissturr move on..hahahhaa..

      Delete
  4. Sejak dulu hingga sekarang, memang tak suka simpan hostory dalam apa jua, bukan telefon aje, tapi dalam memori otak pun hahahaha
    So tidur pun senang dan lena..

    You can do it, kipidab and life must goes on..
    Siapa lagi yang dapat merunah diri awak, selain diri awak sendiri :) ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. homaigodddd....love your wordsss sisssturrrr....love you !

      Delete
  5. yang last tu best didengar.dah jumpa shortcut..buat apa nak buat cara panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. yurp betul kak mar.. hidup kita ni mudah je kan.

      Delete
  6. Move On...Move On... Yay Move On...hahahaa

    ReplyDelete
  7. Speaking london kau jahhhhh..harap ain tak move on cepat sangat dialog "halu pulisss"..eh tiberrr

    So akak pun kena cuba la ni clear history hari ini supaya tak overthinking dan bole tido dengan lebih berkualiti ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat kakkkkk...kang kite tak dpt tidur yang berkualiti.hahahhaa... bengkak mata nanti...hahahhaa.

      Delete
  8. kdg kala mmg susah nak move on...tpi boleh juga try clear browsing history hari ni...kalau rietta teringat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.biasalah tu..tapi hidup mesti diteruskan dan mesti pandang kehadapan..

      Delete
  9. hai,jemput join segmen saya!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.