WHEN I AM SILENT , I HAVE THUNDER INSIDE

WHEN I AM SILENT , I HAVE THUNDER INSIDE 

Wah tajuk sisturrr kemain speaking london habis ! Kah ! “ When I Am Silent , I Have Thunder Inside “ . Like seriously is this you Ain ? 🤣 Sebenarnya....


Betul ! Is freaking damn scare bila aku senyap !  Lagi bila aku dah tak nak ambil tahu pasal orang tu . Teruk ! Hati keras ? Tak ! Sebenarnya aku bukannya keras sangat. Tak lembut juga! Dah tu kau sebenarnya apa syaitoonnn ? 😂

Beberapa hari ni aku mengaku jumlah patah perkataan yang keluar dari mulut berkurang. Deep down in my heart , aku tak suka nak cerita kisah peribadi aku di public. For me, let the privacy be the privacy ! Ko dah kenapa speaking je ni ? Muet dulu tak ada pulak kau beriya bagai ? 🤣

Dulu, aku suka express kaw-kaw perasaan aku dekat social media .Especially dekat Facebook. Yela, zaman tu Facebook je yang tengah up ! Sekarang ? Aku rasa tak perlu kot. Sebabnya ? Social media tak kan boleh selesaikan apa masalah yang tengah kau hadapi . TAK BOLEH malah ianya mungkin akan semakin lebih teruk . 
akuainkausiapa
tiber letak gambar ni . hahaha

So, apa cara yang aku buat ? Senyap . Sepi .

I distance myself sekejap dari tengok social media . Why ? mood swing kau tu hanya kau je sebenarnya boleh kawal . Aku jenis manusia tak suka buat orang terkena tempias sekali. Sebab tu aku diam dan menjauh . Sakit ? memanglah sakit malah orang cakap benda kalau simpan lama boleh jadi kanser . Tapi , aku tak macam gitu . Aku jenis nak kan sedikit masa untuk aku sendiri fikir balik dan aku sendiri yang restart mood tu sampai jadi okay semula.

Orang disekeliling nampak aku ni jenis perempuan gelak kuat kemain, dulu kawan aku cakap aku ni jenis happy go lucky person ! Tak jugak beb, kena mental koyak habis jahanam happy go lucky aku tu. Jadinya dekat sini aku nak kongsi , semua orang ada masalah dan apa yang membezakan kita ialah macam mana kita handle dan selesaikan masalah tu. That it!

Cakap senang la kan ? Cer kena kat diri sendiri ? Hahaha . Aku menjauh  dan senyap ada banyak maksud sama ada , kau ada masalah dengan aku , aku menyampah dengan kau , aku tak nak libatkan kau dengan kehidupan aku . Normal beb ada orang suka dan tak suka kita . Kita pun tak perlu nak suka semua orang ! #jagahatimanusiabukansenang #diamlebihbaikdarimengumpat kah!🙊

7 comments:

  1. Dik...buat apa nak fikir kata orang, buat apa nak meroyan sana sini, hadap okay hadap! TAPI dengan cara yang betul...think positif dan bersangka baik..
    Usah banyak tanya, kenapa, mengapa, apa...tapi selalulah kata...alhamdulilah..
    SEBAB...setiap apa yang berlaku, Allah tu uji kita dengan toleh 'sikit' ke belakang, dan terus kita automatik cermin diri kita, dan baru bertanya 'apa aku mahu sebenarnya'...

    Muhasabah..dan kemudian baru tau jawabannya mengapa..
    Bak kata Jay Jay 'usah di kenang, pada yang telah pergi' hahahaha

    ReplyDelete
  2. Yeaps mood swing mmg susah nak control.. Syaza pun kalu agak2 nak swing sana sini sepikan diri jap hihi

    ReplyDelete
  3. same goes to me! dulu memang apa apa je mesti nak update kat mana mana jelah, tapi dah besar lebih suka diam taknak orang tau pun kalau ada masalah pape

    ReplyDelete
  4. Lain pulak dengan aku. Dulu aku banyak diam sekarang aku outspoken. Maybe sbb letih orang ambik kesempatan. Lol

    ReplyDelete
  5. ni yang nak tujukan lagu ni...yang penting i rindu ketawa u...stay positive ye

    ReplyDelete
  6. oooo...aku tau, masa ko diam tu, ko karok kan?

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.