PERIUK NOXXA KU KEMBALI MEMBANTU

Untuk pengetahuan korang, almost sebulan lebih kot periuk noxxa ku tidak dihidupkan. Sebabnya inner pot tu yang problem. Dah pergi ke Amway tapi stok tak ada. Sedihnya tak terkata. Sebab Ain memang selama ni masak dengan cepat berdesupzzz semua dengan periuk noxxa ni la.

Alhamdulilah, periuk noxxa ku sudah aktif dan berkhidmat kembali kepada tuannya. Bestnya! Rasa happy weh. Selama sebulan lebih ni , aku macam kemurungan juga lah sebab masa memasak aku jadi lembab. Hahaha. Jadinya, lepas je beli terus bersemangat kembali nak memasak. Lauk yang paling simple Ain masak ialah Ayam masak kicap. Tapi guna periuk ni cepat woi tekan tekan siap dan kuah jadi lebih cepat pekat. Masak nasi 7minit dan tumis ayam kicap lepastu set kan ke high pressure 7minit dan stir fry semula untuk pekatkan kuah . Tadaaa, semudah AbC... Hahaha.

Selamat kembali berkhidmat yer sayang! Tiber #perempuanperlukanperiuknoxxa #nakairfryerpulak #bakalsuamimohonalert Eh🤪

9 comments:

  1. singgah pagi ramai jugak kawan² yg beli periuk noxxa ni...

    ReplyDelete
  2. mesti lagi rajin memasak lepas ni...caiyokkkk

    ReplyDelete
  3. tengok tu anak dara pun rajin masak guna periuk noxxa. kalau mak-mak orang lagi la.. haha.. mohon bakal suami nampak.. bagi hantaran air fryer sebiji nanti.. hahaha

    ReplyDelete
  4. cepat empuk, akk pun suka msk ayam & daging guna piuk ni

    ReplyDelete
  5. Waaaaa best ar dia..huhuhu
    Tiberr rindu kat Noxxa ku huwaaaaa :(

    ReplyDelete
  6. syeeda masih tak pandai masak guna noxxa. takut.. paling berani rebus daging sampai empuk ja hehe

    ReplyDelete
  7. mudahnya... 7 minit je. periuk noxxa ku baru sampai tapi belum pernah cuba masak guna noxxa ni lagi.

    ReplyDelete
  8. Kawan2 ramai yang pakai periuk ini. Harap kita pun dpt beli dan guna juga.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.