CAWANGAN BARU RESTORAN LEMON TREE DI TAMAN MEGAH RIA MASAI - Aku Ain Kau Siapa

Monday, December 24, 2018

CAWANGAN BARU RESTORAN LEMON TREE DI TAMAN MEGAH RIA MASAI

lemon tree johor bahru
Selamat Datang ke Lemon Tree
lemon tree johor bahru
Menunya

lemon tree johor bahru
Buka je menunya terdapat beberapa info mengenai Lemon Tree

CAWANGAN BARU RESTORAN LEMON TREE DI KOTA MASAI JOHOR

Restoran Lemon Tree ni dah lama juga aku dengar semenjak join geng #makanmakankurus , #projekcarikmakan . Aku dengar dari siapa? Haish , daripada pengasas hashtag #sismakanaje iaitu Sis Lin . Oh yer gais , dia bagi hashtag baru dekat aku tau . #ainkunyahtelan . Gasak perut aku kunyah terus telan . Hahaha. Boleh baca post Sis Lin tentang Lemon Tree ini.

So, jumaat lepas aku dan beberapa geng lain berkesempatan untuk mencuba beberapa menu yang dihidangkan. Paling special semestinya dicawangan baru Restoran Lemon Tree ni yang terletak di Kota Masai . Aku pergi bersama dengan Kak Sunah Sakura . 

Apa yang kami cuba? Jom tengok gambar nya.. 
lemon tree johor bahru
Yang Chow Fried Rice

lemon tree johor bahru
Hichory Ham & Egg Grilled Chicken Chop 

lemon tree johor bahru
Mee Mamak

lemon tree johor bahru
Seafood Cheese Baked Rice

lemon tree johor bahru
Grilled Salmon Fish

lemon tree johor bahru
Gong Bao Chicken

lemon tree johor bahru
Hichory BBQ Ham & Cheese Grilled Perch Fish

lemon tree johor bahru
Spicy Tuna Pizza

lemon tree johor bahru
Island Seafood Pizza

lemon tree johor bahru
Hawaian Chicken Burger

lemon tree johor bahru
Black Pepper Beef Burger

lemon tree johor bahru

lemon tree johor bahru
Double Chocolate

lemon tree johor bahru

lemon tree johor bahru
Tiramisu

Jadi, apakah yang menjadi kegemaran ain? Semestinya ...

  • Yang Chow Fried Rice , ini kerana nasi goreng nya tidak berminyak dan sedap je dimakan dengan potongan timun jepun (ada rasa masam-masam) dan digaul dengan nasi nya..Wow!
  • Hichory Ham & Egg Grilled Chicken Chop  ,Wow sos nya sahaja dah begitu sedap makan pula dengan salad-salad yang membawa rasa masam sedikit , memang kombinasi yang sangat bagus
  • Seafood Cheese Baked Rice , Kalau menu yang ini mula-mula aku tak letak high expectation ,yelah kan cheese nak makan dengan nasi kan ..takut kena report pulis je.hahhaa. Tapi menu yang ini , tolong tarik balik aduan anda yer! Sedap sangat dan sangat direkomen untuk yang suka mencuba menu fusion.
  • Island Seafood Pizza , wow bab pizza ni kan pun aku nak puji , pizza dekat Lemon Tree ni sangat crusty weh dan menu ini menjadi pilihan. Lagi sekali aku nak puji pandai dia combine timun jepun tu.
  • Hawaian Chicken Burger , alamak yang ni memang menjadi pujaan hati.. aku banyak juga merasa yang ini sebab sedap sangat lagi-lagi kepada yang suka burger yang ada rasa juicy dan basah-basah orang kata tidak dimasak kering.
  • Tiramisu , sangat moist kek nya. Sangat sesuai sebagai penutup untuk segmen #awakmakanape pada hari itu. Hahaha

Harga? Mula-mula bila aku masuk ke restoran ni, aku expect harga mesti quite mahal , tapi sebenarnya harga nya just nice weh. Konsep kedainya memang sangat sesuai untuk makan seisi keluarga dan rakan-rakan. Boleh dikatakan hampir kesemua menunya boleh dinikmati oleh semua kaum. Oh ya, nak kasi tau minuman yang disediakan disini memang less sugar yer. Kalau order minuman buah, memang pure rasa buah . Macam ain order warm water (dihidang bersama dengan lemon) dan jugak hot strawberry tea. Gula diasingkan. Kak Sunah order Ice Latte, memang pahit kau. Tapi, korang boleh request gula la. Hahaha. So, orang-orang sekitar kawasan Kota Masai , apa tunggu lagi.. jom serbu.
lemon tree johor bahru


lemon tree johor bahru


Restaurant Lemon Tree
39, Jalan Kota 2, Taman Cahaya Kota Puteri, 81750

Jangan lupa untuk like Facebook Awak Makan Ape , dan follow Instagram @awakmakanape. Nak pesan lagi , dah makan sedap tu, jangan lupa gunakan hashtag #awakmakanape untuk kongsikan kepada semua penggemar makanan okay!

10 comments:

  1. gile hakak..tgk gmbar makanan tu dik..smua nak..haha

    ReplyDelete
  2. Pizza dan cake dia nampak menyelerekan 😍

    ReplyDelete
  3. Semua nampak sedap😍😍😍

    ReplyDelete
  4. Wahhh jeles tengok makan sedap2.. memang #ainkunyahtelan 😁😁😁

    ReplyDelete
  5. Burger ayam tu ko sorang je pun leh habiskan, ngaku je laaaaaaaa 😝

    ReplyDelete
  6. Jommm kita pergi nanti yokkkkk....

    ReplyDelete
  7. laju la #ainkunyahtelan tengok menu2 sedap tu..

    ReplyDelete
  8. ok... tak boleh pandang lama-lama... takut terus nak pergi ke lemon tree nanti...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.