#REKOMENFILEM : BROTHER OF THE YEAR - Aku Ain Kau Siapa

Friday, December 28, 2018

#REKOMENFILEM : BROTHER OF THE YEAR

brother of the year
kredit : Google

#REKOMENFILEM : BROTHER OF THE YEAR

Aku dah perasan lama dah trailer movie Thailand ni. Lagi-lagi pelakon watak utamanya ialah Sunny Suwanmethanont . Kalau pernah baca posting #rekomenfilem aku bertajuk "Ketagih Cerita Thailand", majoritinya semua lakonan dari dia. By the way, aku terjumpa movie ni masa tengah tengok Facebook dan nampak kawan share. So, apa lagi aku layan jelah. Omg! Cerita ni walaupun dia ada unsur kelakar, tapi sangat bermakna. Nangis jugak lah aku last-last part tu. Kihkihkih.

Cerita ni pasal apa?

Ianya tentang kisah adik-beradik yang bernama Chut dan Jane. Chut ni dia abang dan Jane adiknya. Chut ni kira macam troublemaker lah , tapi Jane pulak dia selalu perform dalam semua benda. Diorang selalu sangat bergaduh sebabnya si Chut ni dia nak kan adik lelaki , tapi dah dapat adik perempuan kan. Hahaha.

Permulaan cerita ni memang nampak scene bergaduh je , tapi nak masuk pertengahan dan pengakhiran peh, standby tisu uolls! Kenapa aku suka cerita ni? Cerita ni sangat bermakna sebab ianya sangat related dengan aku. Tak nak cerita lebih deep , korang jangan lupa tau tengok cerita ni..

Pasti korang akan lebih menghargai adik-beradik.. Jom layan trailler nya..

6 comments:

  1. Thailand lagi..
    Cubalah tengok hindustan ke, nahe nahe nahe ! hahahahaha

    ReplyDelete
  2. tengok poster dia je dah taw menarikkk nak tengokla nanti!! 😊

    ReplyDelete
  3. iyee..antara cerita menarik gak ni..ramai sebut2 tapi tak sempat nak tengok masa tayangan dia ri tu

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.