TENTANG LAGU LASKAR PELANGI DAN KEINDAHAN PULAU BELITUNG - Aku Ain Kau Siapa

Saturday, December 8, 2018

TENTANG LAGU LASKAR PELANGI DAN KEINDAHAN PULAU BELITUNG

TENTANG LAGU LASKAR PELANGI DAN KEINDAHAN PULAU BELITUNG


Terasa sayu pulak mendengar bait bait lirik lagu Laskar Pelangi ini. Aku terasa di bahagian lirik nya "menarilah dan terus tertawa, walau dunia tak seindah syurga...bersyukurlah pada yang kuasa...cinta kita di dunia....selamanya.." . Well , seakan-akan kena pada diri Ain iaitu "i love to talk and laugh". Ini lah aku. Jenis yang kalau gelak memang sumpah tak cover. Pecah habis weh kalau kau orang dengar. 

Betul lah , syurga lebih indah daripada dunia. Walaupun kita belum boleh rasa, tapi nikmatilah dunia pemberian Tuhan ini kepada kita. Lalu apa kaitannya dengan Pulau Belitung? Kalau korang tengok muzik video Laskar Pelangi ni, itulah tempat yang diorang shoot. Pulau Belitung. Aku pun memula tak pernah dengar. Tapi lepas baca blog Sis Lin #siswalkwalk di Pulau Belitung, barulah ku tahu betapa indahnya seindah lirik lagu itu. *klik dekat #siswalkwalk tuh , pergi baca macam mana bestnya Sis walk walk di Pulau Belitung tuh.. Hehehe.

Jom layan muzik video Laskar Pelangi ini.

Mesti korang nak tahu kan macam mana lah ehk nak ke Pulau Belitung ni? Jawapannya korang search je Mtngetaways ni. Diorang dah siap sediakan pakej lengkap untuk korang. Tak payah pening-pening dah. Nak sambung nyanyi jap lah... "mimpi adalah kunci untuk kita menaklukkan dunia, berlarilah tanpa lelah sampai engkau meraihnya... laskar pelangi, takkan terikat waktu, bebaskan mimpimu di angkasa,warnai bintang di jiwa..

belitung indonesia

Facebook : MTN Getaways
Instagram : @mtngetaways

2 comments:

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.