ANA , THE KAMPUNG BOY - Aku Ain Kau Siapa

Thursday, January 17, 2019

ANA , THE KAMPUNG BOY

akuainkausiapa
Ini lah ain masa kecik-kecik dulu..Kemain posing tangan masuk dalam kocek

ANA , THE KAMPUNG BOY

Korang pernah tengok kartun Malaysia iaitu Kampung Boy? Ala, karya pelukis terkenal Malaysia iaitu Lat. Aku sebenarnya minat sangat pada kartun tu. Kartun tu sangat menggambarkan orang Malaysia di sebuah perkampungan.

Watak utama dalam kartun ni ialah Mat. Mat ni dia ada seorang adik bernama Ana. Kartun ni sebenarnya kegemaran aku dan abang aku. Jangan terkejut kadang-kadang abang aku panggil aku dengan panggilan "Ana" . Hahaha. Tapi, dia selalu panggil Ana tu bila dekat rumah la. Kalau dekat luar, dia panggil la aku Ain! Hahaha.
kampung boy
kredit : Google

Kenapa Ana? Ana ni dia punya karakter sebijik macam aku. Comel tu ada lah sebijik macam aku . Puih! Ana ni, si abang dia Mat tu kalau pergi mana-mana dia mesti ikut. Pergi main dengan kawan-kawan dia Boo dan Tak pun mesti Ana tu akan ikut.Sama la macam aku kecik-kecik dulu. Mana abang aku pergi main dengan jiran, mesti aku follow sama. Time tu pula geng-geng sebaya jiran memang ramai lelaki.

Teringat pula masa zaman kecik-kecik kitorang duduk nursery ,pastu beli putu mayam setiap hari. Hahaha. Birthday kitorang pula selang berapa hari je. Geng Februari. Sebab tu mungkin aku dengan abang aku memang boleh geng. Memang close dari kecik. Sampai kadang dia layan aku ni macam lelaki. Hahaha. Sebab tu Ana dalam kartun Kampung Boy tu pernah jadi Affendi. Hahaha.
kampung boy
Ni la masa Ana tu jadi Affendi . kredit gambar : Google
akuainkausiapa
Geng ultraman.. Rambut pendek. Hahaha.
Tapi, aku tak ada lah sampai nak berubah jadi pengkid! Aje gilerr. Perangai boyish sikit tu ada lah. Setiap kali ada waktu lapang, mesti kitorang akan tengok balik kartun ni. Kadang bila tengok balik, rindu masa zaman kanak-kanak tau. 

9 comments:

  1. Comel giler laaa.. Win jadi Ana. Ana tak prrnah takut dengan cabaran. ^^

    ReplyDelete
  2. selalu jugak tengok kartun tu ana.. ehh ain.. haha

    ReplyDelete
  3. seronok sgt tengok keakraban korang.. ain patut tulis dlm iiumc.. mesti potong bawang punya

    ReplyDelete
  4. Hahahaha engko sama Sis suka tengok katun ni, tapi Sis dah kawin dan dah ada anak pun, tapi suka tengok..
    Lagi-lagi Opahnya waktu buat keuih lenggang tu, kemain goyang punggung hahahahahah

    ReplyDelete
  5. ooo...lepas ni panggil ana je lah..senanggg

    ReplyDelete
  6. dulu kala, masa kanak-kanak, aida x minat sgt kartun ni.
    now, Izzat suka kartun kampung boy ni.
    aida pun tersuka tanpa sengaja, ain :) hi hi hi...
    comel.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.