SEPETANG MERONDA NAIK MOTOR DENGAN ANAK JIRAN - Aku Ain Kau Siapa

Wednesday, February 27, 2019

SEPETANG MERONDA NAIK MOTOR DENGAN ANAK JIRAN

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing
Kak Ain , Aliyah dan Mama Aliyah

SEPETANG MERONDA NAIK MOTOR DENGAN ANAK JIRAN

Petang semalam tetiba anak jiran whatsapp dan aku pula tengah ada kerja sedikit. Memang tak pasan bunyi notification. Lepastu dengar bunyi call masuk. Tetiba, anak jiran aku Aliyah call. Oh, Aliyah ni dia PT3 tahun ni. Gais, anak jiran saya dah semakin ramai dah rapat dengan Kak Ain dia ni.

Dia ni gila-gila sket. Hahaha. Dah pandai bawak motor. Mampus dengan aku-aku sekali terjebak follow. Sebenarnya aku ni paling penakut naik motor, paling cuak kalau nak naik bukit pastu motor terbenti tengah jalan, dah muatan berat kan. Pastu terjatuh! Cuak bai! Hahaha. Tapi aku cakap ler dengan si Aliyah ni kita pusing-pusing jalan yang tak lalu bukit la. 

Memula aku jalan kaki dulu dengn dia lalu lorong-lorong tikus belakang rumah orang, kalau aku seorang mampus tak berani, ni sebab dia ada aku redah ler sesama. Hahaha. Lepastu dia cakp jom ler Kak Ain naik motor, okay aku layan kan jela. Okay , pegi isi minyak dulu. Siap isi angin tayar lagi. Kemain budak ni, pegi sana sini ramai orang kenal dia. Hahaha.

Oh yer lupa, sebenarnya dia whatsapp aku mula-mula tu ajak pergi Mr Diy sebab ada nak cari barang sekolah, tapi sorry sangat time tu tak boleh. Lepastu dia cakap mama ada mintak belikan barang -barang sebab mama dia bakers. So aku pun on saje. Budak ni, baru sejam dua aku lepak dia dah teguk 1 air manis lepastu pergi tahan bangla jual aiskrim RM1 . Hahaha. Kelakar lah. Tak cukup sampai petang, sampai ke malam dia nyempat bagi salam kat rumah aku. Aku tengah makan time tu. Nak ajak lepak berbual depan rumah je. Sorry tak boleh. Nak keluar waktu tu.

**sorry gambar naik motor memang takde sebab dah kata aku penakut naik motor , duduk belakang dia aku haram tak pegang phone..just menikmati keindahan alam sambil borak-borak.katanya. hahahha.

8 comments:

  1. hahahaha... peramah2 anak jiran Ain, kalua Iman jgn harap nak keluar rumah

    ReplyDelete
  2. SA dulu pandai bawak motor..kalau skrg suruh bawak memang tak berani la..hahaha

    ReplyDelete
  3. bestnyaa ada lesen motor.. parents kita tak kasi bawak motor.. hmmm

    ReplyDelete
  4. takpe, dia aktif...bole minum air manis sejam sekali

    ReplyDelete
  5. Sis ko duk bayangkan ko naik motor..kejap tengah bayangkannnnn hahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. permisi min numpang share ya :)
    DEWAPK^^ agen judi terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
    dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
    ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
    :)

    ReplyDelete

  7. selamat siang semuanya ,,,,
    yukk, mari merapat yang lgi bosen gk ad kerjaan
    silahkan di klik link di bawah ini ya ^_^
    www.fansbetting.co
    untuk yg minat bergabung silahkan saja chat lgsg ke CS kami untuk info lebih lnjut
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting3
    bersama dengan kami CS fansbetting thankyou,,,

    ReplyDelete
  8. ayo daftarkan diri anda di 4g3n365*c0m :D
    WA : +85587781483

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.