MENULIS DI BLOG SAMPAI ADA PEMBACA

Image may contain: one or more people, people sitting, screen, table and indoor

Image may contain: one or more people, people sitting, screen, table and indoor
I am who i am. YES! I'm the writer of this blog called 'akuainkausiapa'

MENULIS DI BLOG SAMPAI ADA PEMBACA

Aku bukannya seorang penulis blog yang bagus ! Sumpah demi Allah ! Aku level-level sendu je kata orang . Jujurnya , aku sangat kagum kepada mereka yang mampu menulis sampai ada pembaca yang tertarik .

It just a writing ! Yet it means something inside people heart . Sama juga macam lagu . Ada orang suka lagu tu sebab penyanyi ada orang suka sebab melodinya dan ada juga sebab liriknya. Seperti aku ! Aku ni jenis manusia yang memang hadam habis lirik tu kalau aku betul-betul suka lagu tu . Sampai tahap aku boleh cerita semula lagu ni pasal apa . Hahaha. 

Gais , i ‘m not a great writer ! Indeed . Aku punya skill storytelling sahaja . Macam mana aku boleh gerakkan jari jemari aku ni menaip sebenarnya melalui cerita orang . Fun fact about me sekarang macam mana aku boleh dapat idea orang cakap “roh” menulis tu , sebenarnya aku akan scroll baca blog orang lain dulu . Of course yang menjadi keutamaan sekarang ialah geng JDT Blogger aku . 

Aku ni kalau list top rank dalam group tu entah-entah paling last . Hahaha . Because aku bukan penulis yang bagus ! Tapi macam aku bagitahu tadi aku baca blog diorang dulu untuk dapatkan rentak menulis , dan point utama bila aku nak open topik tersebut. Susah kan ? Tapi omputih kata “Eat yourshit!” Wow , it may sound so kuang hajaq ! tapi itu lah kebenarannya. Kita bagi pepatah melayu la sedap sedikit dengarnya “Bersusah-susah dahulu , bersenang-senang kemudian” 

Selain dari itu , sebenarnya aku ni boleh jadi HR yang interview orang masuk kerja . Hahaha . Eh , tak pengacara mungkin ! eh wartawan lokasi mungkin ! Hahaha. Tadi kan aku beritahu aku godek kasi hadam blog blog JDT Blogger , lepastu buat apa? Tanya la diorang balik. Blog itu ibarat resume dan sedikit sebanyak mencerminkan tuannya . Dah jumpa depan mata , tak reti-reti nak interview . Hahaha. 

Itulah cara aku . Aku suka betul dengar kisah hidup orang ! Dulu-dulu masa dekat matrik kawan aku sampai cakap aku ni jadi jela pakar motivasi . Kentut dia ! Habis melingkup orang yang dengar tu. Hahaha . Jadi sebenarnya aku ni siapa ? akuainkausiapa lahhhh . Hahaha. 

Nanti aku cerita yang sebenarnya aku pernah digelar Mak Jemah

Post a Comment

17 Comments

  1. hahahhaha.. patutlah masa kat Chicken Lab tuari beriya ko interview akak.. kemahen formal lagi ayat2 ko

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhaahhahaa..itu lerr cara ainn. nasib ler kena interview 🤣🤣🤣

      Delete
  2. ejulz pun kagum dgn mereka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.... pastu PV diorang semua power2 👍

      Delete
  3. gituhhh...memang susah nak bina pembaca yang akan baca blog kita hari2 tanpa perlu kita ping..kena usaha kuat untuk ada identiti sendiri, tetapi dalam masa yang sama, menarik minat orang lain..

    sekali lagi nak komen gambar tu, jangan lupa login dulu..hahahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaahhaa siot kak sunn... 🤣🤣🤣🤣

      Delete
  4. tulis je apa y terlintas...y penting ia berguna untuk pengunjung.

    www.ohbosannya.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat..kalo bosan boleh lerr ushaaaaaa blog awak ehkk.hahahhaaa. 🤣🤣🤣🤣

      Delete
    2. lupa pula, sudi ke nak tukar link dengan saya (bloglist) kalau sudi tinggalkan comment awak di

      www.ohbosannya.com

      Saya tunggu tau.

      Delete
  5. Yer Mak Jemah hahahahaha...
    Sis ko kepoh-kepoh hahahaha

    ReplyDelete
  6. betul2...tulis selagi bermanfaat. sampai jumpa reader yang setia, sampai jadi legend. keep it up ain!

    ReplyDelete
  7. Teruskan menulis..kadang² blogger lama ni pun lebih sendu dari blogger baru

    ReplyDelete
  8. Haha.. Baca entry nie pun bole tau ain byak ckap.. Apapun keep on writing.. 😊

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.