"AKU BACA JER BLOG KAU...AIN" - Aku Ain Kau Siapa

Tuesday, October 8, 2019

"AKU BACA JER BLOG KAU...AIN"

akuainkausiapa

"AKU BACA JER BLOG KAU...AIN"

Rasa terharu giler bila ada orang sekeliling aku cakap macam gini dekat aku. Kebanyakkan yang bagitahu dekat aku ni bukan blogger okay! Kalau blogger yelah aku tak tekezut sangat, sebab diorang memang akan blogwalking ke blog blog. Ini orang biasa biasa. Aku bukan nak sembang pasal statistik ataupun page views aku. Pada aku , blog aku ni bukan lah tandingannya. 

In fact , aku sendiri memang mengaku awal awal blog aku ni lebih kepada penulisan yang catchy dan santai. Senang cerita , macam personal diary lepastu korang terjumpa dan korang pun mesti nak tahu ...amende lah pompuan ni tulis. Sejujurnya , dari aku sekolah lagi aku memang dah ada diari, tulis lah pasal sekolah , pasal budak lelaki yang aku suka (wow) dan pasal friendship! 

Teringat dulu-dulu kalau gaduh dengan kawan kawan siap balas surat menyurat beb. Nak gaduh gaduh je lah kan , ni siap suruh member passing surat. Hahaha. Mostly dulu diari aku memang banyak tulis pasal friendship lah sebab tuh je point banyak bergaduh dan drama telenovela. Hahaha.

TAPI , ada satu ketika tu aku dah buang semuanya. Banyak lah cerita zaman belajar aku dah letgo. Pada aku , let the memories fade away. Aku perasan yang aku ni jenis susah nak lupa kan tentang kenangan dan disebabkan itu aku susah nak move on. Sekarang , semuanya aku tulis dekat blog. Cuma bezanya , aku lebih mampu mengawal emosi aku sebab aku dah letakkan mindset aku blog aku ni semua orang boleh akses masuk , aku perlu jaga sensitiviti itu. 

You know there a point sometimes kita rasa macam "i wanna all out everything" Lepastu cakap lah merepek meraban tapi dengan blog akuainkausiapa ni lah boleh  mengawalnya. Aku rasa bagus jugak ade blog ni. Its how you handle it, dan bergantung pada niat! Bab niat ni lah selalu aku cakap pada diri aku. Aku buat ni niat untuk apa. Kalau nak kejar glamor , alahai! Takpelah kot. Hahaha.

By the way , terima kasih kepada mereka mereka yang sudi membaca blog aku. I is terharu! Please and please kritik lah aku! Tegur lah aku! Sebab aku bukan sahaja perlukan sokongan dan kata positif tapi aku perlukan jugak kritikan netizen...gittewww! Hahaha.

21 comments:

  1. seronok sangat bila yang baca tu bukan blogger kan..
    semoga perkongsian kita dekat blog bermanfaat pada yang membaca..

    ReplyDelete
  2. eh betul lah....point kau pasal merapu meraban tu, kita belajar untuk limitkan bila menulis dalam blog sebab kita tak nak orang baca blog kita terkezuttt dengan segala charutanss kannnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahahaa.....terkezuttt dengan segala charutansss..hahhahahaa...

      Delete
  3. blog kita ni sebenarnya ramai silent reader, sebab tu walau tak di ping pun tetap ada view

    ReplyDelete
  4. ammi dulu pun ada diary masa zaman sekolah. pastu bila dah tua sikit baca balik omg malunya. sudahnya kubakar semua. Malu weiiii kalau anak2 terbaca hahaha

    ReplyDelete
  5. betul2 lebih ramai silent reader

    ReplyDelete
  6. akak pon baca je blog ko ni ain.

    ReplyDelete
  7. Sis ko pun baca je blog ko dan komen, walaupun ko takde datang komen pun...

    ReplyDelete
  8. Akak sampai sekarang berahsia dengan orang sekeliling pasal blog. Dulu pernah member terjumpa, akak sampai tukar url. haha

    ReplyDelete
  9. ts a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work. Latest Sims 4 Downloads : Showing 9113 items. Customise your view with Compatible mode, Featured uploads, Favourites and more sims 4 news !

    ReplyDelete
  10. Hari2 nk tengok pv. Hahaha even tak tahu sape baca tp banggala ada jugak orang nak baca.

    ReplyDelete
  11. Nama :: Fitri Reza
    Email :: Fitrireza72@gmail.com
    Whatsapp :: +6285775967323
    Negara :: Indonesia



    Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

    Kontak
    Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
    Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
    Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

    ReplyDelete
  12. “Bismillah, ar-Rahman, ar-Rahim”.

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP   Dari meja kerja dan kantor CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini berjanji akan menjadi tahun lebih banyak uang di rekening bank Anda, hal ini karena kami mengelola CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang memiliki kebutuhan finansial besar tahun baru ini untuk memulai bisnis satu atau dua bahkan untuk merenovasi rumah mereka juga untuk menghidupkan kembali bisnis mereka dan jangan takut pada pemasangan bulanan Anda karena kami memiliki paket khusus untuk mempersiapkan Anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana menginvestasikan uang Anda dengan sumber daya yang sangat tinggi. bisnis jadi tolong jangan hanya duduk di sana dan kemudian membiarkan orang lain untuk maju secara finansial mengatakan tidak pada kemiskinan tahun ini mengatakan tidak kepada hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang bisa membawa kemasyhuran Allah tidak menyangka kita menjadi miskin ketimbang kita menjadi bijak dalam menghasilkan uang dan kemudian menginvestasikan uangnya dalam bisnis yang sangat menggiurkan sehingga melalui ini kita di sini untuk meminjamkan Anda karena CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang telah Anda cari anda bisa menghubungi kami melalui detil kontak di bawah ini

    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.