MAAF . Memaafkan atau meminta maaf ?! - Aku Ain Kau Siapa

Saturday, December 26, 2020

MAAF . Memaafkan atau meminta maaf ?!


MAAF . Memaafkan atau meminta maaf ?!

Hai gais.. hari ni punya post akan jadi sangat simple , pendek dan cenonet aja . Tak nak panjang-panjang memandangkan aku tengah mengemas rumah . Nak buat small transformation sikit . So , kisah 52 Hari ni membawa tajuk " well Somebody Has To Say It". 

Aku teringat satu perkataan ni . Paling mudah nak ingat tapi paling susah untuk di kata kan . 

MAAF .

Simple kan . Tapi is it easy for us to say it ? Lagi pula kalau tengah hati bergelodak marah . Senang ke ? Tak kan . Aku pun masih lagi belajar untuk mudah berkata maaf kepada orang . Sebab aku tak nak biarkan EGO jadi sebati dalam diri .

Tapi.. kena ingat jugak . Tak semestinya kalau orang tu asyik buat salah je , berulang kali kita masih nak kena maafkan . Penat juga woi . Tu maksudnya orang tu sendiri yang tak nak berubah . 

Ingat . Kalau kita buat salah , belajar la untuk memaafkan . Kalau kita bersalah , belajar untuk meminta maaf . 

Maaf .. andai kau terluka ... Maaf ku tak sengaja .. tanpa sedar.. sakiti mu .. sesalku ..

Eh ternyanyi ! okay bye . Ain nak sambung mengemas rumah ni .

No comments:

Post a Comment

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.