MAAF . Memaafkan atau meminta maaf ?!


MAAF . Memaafkan atau meminta maaf ?!

Hai gais.. hari ni punya post akan jadi sangat simple , pendek dan cenonet aja . Tak nak panjang-panjang memandangkan aku tengah mengemas rumah . Nak buat small transformation sikit . So , kisah 52 Hari ni membawa tajuk " well Somebody Has To Say It". 

Aku teringat satu perkataan ni . Paling mudah nak ingat tapi paling susah untuk di kata kan . 

MAAF .

Simple kan . Tapi is it easy for us to say it ? Lagi pula kalau tengah hati bergelodak marah . Senang ke ? Tak kan . Aku pun masih lagi belajar untuk mudah berkata maaf kepada orang . Sebab aku tak nak biarkan EGO jadi sebati dalam diri .

Tapi.. kena ingat jugak . Tak semestinya kalau orang tu asyik buat salah je , berulang kali kita masih nak kena maafkan . Penat juga woi . Tu maksudnya orang tu sendiri yang tak nak berubah . 

Ingat . Kalau kita buat salah , belajar la untuk memaafkan . Kalau kita bersalah , belajar untuk meminta maaf . 

Maaf .. andai kau terluka ... Maaf ku tak sengaja .. tanpa sedar.. sakiti mu .. sesalku ..

Eh ternyanyi ! okay bye . Ain nak sambung mengemas rumah ni .

Post a Comment

0 Comments