Meet My Pets

Meet My Pets 

Semua gambar kucing yang tertera adalah throwback yer . Nak kata suka kucing sangat pun tak jugak tapi sifat penyayang pada kucing tu ada lah . Start bela kucing pun selalunya bila kucing tu yang datang ke rumah . Bukan sejenis beli kucing. Hahaha. Tak kuasa aku. 

Tapi aku ni choosy sikit la. Aku suka kucing bulu kembang . Memang geram sangat . Paling suka betul kalau nampak kucing bulu kembang . Sedap peluk. Hahaha. (kau ingat teddy bear ke haaa?)
Meet Aslan . 

Ni kucing jantan masa sem 2 belajar dekat Uitm Merbok Kedah. Tapi dapat bela sekejap je . Kucing jantan . Nama Aslan sebab dia macam binatang yang dalam movie Narnia tu . Bela sekejap je sebab lepastu dah start cuti sem yang panjang . 
Meet Suzie .

Okay ni kucing yangg paling banyak mengubah hidup aku . Suzie ni macam "hadiah" untuk aku . Dia datang beberapa sebelum arwah ibu meninggal . Ibu yang bagi nama tu . Seingat aku , aku pernah cerita tentang Suzie ni . Terpaling banyak cerita di blog pun ade , di Instagram dna Facebook . Suzie ni la kucing betina paling gangster TAPI bila dia nak tidur , dia akan tidur sebelah atas selimut aku . Bangun pagi je kaki aku mesti berat . Hahaha . Aaaaaa, rindu dekat Suzie si buaya ! 
Meet Padi . 
Masa Suzie ni dah start sakit , muncul pulak si Padi ni . Padi ni entah macam mana boleh sesat muncul . Tapi dia muncul kejap je . Dia boleh kencing dekat sofa yang kitorang baru beli. Hahaha . Padi ni aku tak berapa sayang sangat berbanding Suzie .

** tak jumpa pulak gambar padi
Meet Bujibu .
Alaaaaaa , ni kucing PALING BAIK sangat ! Tak sengaja terbela dia . Dia muncul dekat belakang rumah . Dia baik sangat . Jibu ni kucing rumah tapi orang buang . Cian dia. Siap ada rantai kot kat leher dia sampaikan aku yang bukak . Jibu ni dia jadi tukang mintak makanan pada kucing-kucing yang lain . Mungkin sebab dia tahu aku ni jenis suka kucing bulu kembang . 

Tapi lepas Suzie meninggal (hilangkan diri) , aku punya perasaan sayang tu macam tak melampau sangat . Jadinya , yang Jibu ni yang betul-betul sayang ialah abang aku . Jibu ni baik sangat weh . Dia kucing jantan yang sopan .. alaaaaa... yelah dia kan dah biasa duduk dalam rumah kan . 
Masa kitorang kutip dia bawak masuk rumah , dia asyik lah nak duduk belakang rumah sampaikan kitorang cakaplah . "kan dah mandi..janganlah pergi belakang rumah..kotor nanti". Tapi dari muka dia..kita boleh tahu.. yang dia sedar " he's belong to here" . Dia masih lagi jadi tukang mintak makanan pada kucing-kucing yang lain . Lepastu dia dah tak muncul kan diri . Last sekali sempat lah kitorang mandi kan dia dan keputusan aku untuk bukak loceng pada leher dia tu tepat sekali. Atleast , ada la kenangan dari Jibu untuk kitorang. 

**Aku memang suka kucing bulu kembang. Suka gila! Sorry lah kalau saya memang jenis choosy sikit. Hahahaha.. Kalau nampak kucing bulu kembang , automatik terus panggil " meow" 🤣

Actually ade lagi kucing-kucing lain TAPI DAHLUPA .. Ni je yang paling ingat . Hahahah . 

8 comments:

  1. Ko ada kucing rupanya ekk..pi minta CikSun hahahahaa

    ReplyDelete
  2. Jibu tu muka memang monyok je ke.. hahaha geram aku tengok

    ReplyDelete
  3. ada org cakap bela kucing ni pembawa rezeki..apapun xsangka ada jgk kucing ain nama suzie..haha

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.