Kak Tini Petik Buah Mangga - Aku Ain Kau Siapa

Tuesday, April 6, 2021

Kak Tini Petik Buah Mangga

 Kak Tini Petik Buah Mangga

Kisah berlaku bila ada makcik post dalam group whatsapp KRT , pokok mangganya dah banyak berbuah . Jadinya ain ni pula jenis memang hantu mangga jeruk .. Paling masam tu paling suka . Lepas je baca dalam group tu terus Ain bagitahu kepada Kak Tini , almaklumlah jiran sebelah je . Hehehe.

Kak Tini dengan muka gembira , jom nanti kak Ain!

Sampai je dekat kawasan pokok mangga tu , "ni muda lagi ni Kak Ain" , tiba-tiba , dipanjat nya pokok tu. Terkejut kita. Percubaan pertama tak menjadi nak panjat , akhirnya kali kedua kak Tini manjat!

Woi , sebagai budak bandar macam aku ni.. memang terkejut la.. Banyak kali cakap "Hati-hati kakak" . Dahla kakak lagi berapa je dah nak balik ke Indonesia. *sedihnya!*

Selepas kakak memanjat tu , akhirnya banyak juga buah mangga yang dapat. Ain pon bagitahu dalam group KRT yang ain dah amek dengan Kak Tini . Sent gambar panjat pokok. Hahaha... Terkejut makcik-makcik dalam tu. HAHAHHAHA..

jeruk mangga muda

jeruk mangga muda

petik buah mangga


2 comments:

  1. Terrorlah kakak tu manjat pokok mangga

    ReplyDelete
  2. Mantap kak Tini!
    Mesti sedih dna rindu dia kalau dah balik Indon nanti..Huhu

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.