Sambil Mengemas Rumah Sambil Tengok Train To Busan

Assalamualaikum . Cerita kejadian berlaku sekitar jam 12 tengah malam 10 Mei 2021 . Lately ni sempat kemas malam - malam je la . Kalau pagi memang tak sempat . Satu lagi kalau malam ni lepas terawih terus salin baju kotor dan start mengemas . Mengemas ni dekat ruang ruang yang ada habuk kalau pagi pagi nak kena mandi tukar baju banyak kali pulak nanti . Kihkihkih . 

Sambil kemas , eh terbukak tv . Tak sebenarnya abang ain yang bukak tv dulu . Sebab bola je dia bukak tv . Kah ! Dengan ain sekali tengok . Dah habis boleh godek godek channel lain , lah ternampak pulak channel korea ni . Pulak tu lagi berapa minit start Train To Busan . Apa lagi , melangot je la depan tv tengok . 
Bila tengok movie ni , teringat pula covid yang tengah melanda dunia ni kan . Bayangkan virus semudah tu je dijangkiti . Sedih sangat ! Dalam movie ni juga boleh nampak karakter orang yang sanggup berkorban dan orang yang selfish pentingkan diri . Sama je macam dengan keadaan sekarang . 
Sambil tengok movie ni sebenarnya sambil insaf pada diri . Kita pula tengah hadap covid 19 ni kan . Banyak yang terhalang , banyak aktiviti tak dapat buat dan macam macam dugaan yang datang . Semoga kita semua kuat okay ! Okay nak sambung kemas kemas lagi . Ni pun update guna phone mana yang menyempat je ni . 

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.