Pagi Pagi Dah Beratur Depan Kedai

Assalamualaikum. Hari ni last day puasa. Wah ku sangka kan pagi pagi tak ada orang , KAH ! Ada pula orang . Astagfirullah . Lama juga kena beratur . Padal keluar rumah pukul 7 pagi tu . Nasib baik abanh suruh gerak pagi . Kalau pukul 8 baru nak terkedek keluar pukul berapa nak balik kan . 

Ikutkan dah memang beli barang awal - awal tapi ni bahan bahan yang kena beli time ni juga . Nasib ler makcik pakcik depan tu scan My Sejahtera awal - awal dan check suhu . Jadinya setiap kali berapa orang keluar , jadi lagi smooth  . Cuma standard la kan tak boleh balik kampung beraya , jadi nya semua akan masak sendiri di rumah . 

Mood raya ON walaupun tak dapat merentas dan menziarah ! Kita beraya sendiri di rumah je la kan . 

1 comment:

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.