Tak Perlu Beli , Ini Cara Mudah Buat Air Lemon Asam Boi Sedap Menyegarkan !


Selalu kalau di luar , orang jual air balang mesti letak banyak ais . Sedut dua tiga kali je dah habis . Satu cawan sampai harga RM 3- 4 . Mahal kan . Apa kata , buat je dirumah . Resepi nya mudah tak guna resepi yang cerewet .

Bahan -bahan :
Lemon
Air gas Aiskrim Soda / Sprite 
Asam Boi 
Daun Pudina

Cara nya masuk kan aja kesemua bahan tu. Tapi lemon tu perah la dulu baru keluar rasa masam - masam . 

Dekat bawah ni ada juga video cara nak buat . Senang je ! Boleh rujuk video ini okay . Selamat mencuba . 



1 comment:

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.