Lorong Tikus Kawasan Rumah


Assalamualaikum ! Pagi tadi slow jog dengan kawan.  Tapi rumah nya jalan lain dari rumah ain . Kami berjanji bertemu di lorong tikus . Sebab lorong tikus ni la shortcut jalan pintas . 

Teringat pula kenangan zaman sekolah menengah . Di lorong tikus ni la port budak ponteng sekolah . Tembok sebelah tu la tembok sekolah menengah saya . Dekat sekolah menengah ni ada dua pagar . Pagar depan dan pagar belakang . 

Ain dulu kalau ke sekolah jalan kaki lalu ikut pagar belakang . Kalau pagar belakang tutup , alahai naya kena pusing dan nak tak nak kena juga la lalu lorong tikus ni .

Nak dijadikan cerita , tadi bila lalu balik sini teringat kenangan zaman sekolah pula .Aku pula dulu pengawas! HAHAHA ! Faham faham jela ! Sebab tu boleh tahu tu port budak budak ponteng sekolah . 

Lorong tikus ni memang lah macam seram kan kalau jalan seorang diri , tapi Insyallah ! Selamat je ! Boleh tahan berdesup juga tadi ain jalan laju masa lalu lorong ni . Hehehe .

Post a Comment

5 Comments

  1. saya macam pernah lalu la lorong tikus tu. masa tu hari sabtu, so nak balik koko cepat jalan situ hahahahaha. eh jahat gak aku dulu, kihkihkih. Tapi time koko jela berani, time sekolah takut hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaahahha 不不不不不不不 scaryy bilee budak2 laki cabut lepak situu . kalau kosongg jalan je laju2.. woii sekolah awak jugak kann.kahkahkah

      Delete
  2. Wow.. Pengawas gituuu... Penting jalan tikus ni kannn.. hehee

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.