Makanan Diet Aku Hari Ni !

Assalamualaikum . hari ni sama macam hari semalam , dia punye feel malas nak makan pagi tu kemain ehk . Tapi , seperti biasa kena juga isi perut . Diet bukannya tak makan tapi jaga pemakanan.  

I start my meal today dengan susu dan granola ( Granola ni beli dekat Tesco) . Buat sikit je tak penuh mug tu sebab janji alas perut gitu ! 
Late lunch again today . Tak baik sebenarnya makan lambat . Hehehe . Tapi siap masak pun dah pukul berapa . Macam biasa masak sekali terus dengan lauk makan malam . Siap ! Senang! Lauk asam pedas ayam .Boleh pula asam jawa habis . Nasib ler ada belimbing buluh depan rumah . Petik petik sikit buat rasa masam tu ada . Alhamdulilah sedap ! Buat sekali dengan sayur kobis goreng.

Petang sebelum workout makan sebiji epal hijau . Hari ni workout cardiokick boxing . Woi , berpeluh kemain . Malam ulang lauk asam pedas cuma tambah sikit telur dadar bawang. 
Last sekali penutup makan kacang kuda yang direbus . Crunchy sangat sebab tak rebus lama lama .  Kacang rebus tu bukan makan seorang . Tapi makan berdua dengan abang ain . Itupun tak habis . Simpan dalam peti ais . Hari ni berjaya buat 5 meal sahaja . Alhamdulilah . Syukur untuk makanan hari ini . 

Walaupun tak la diet 100% tapi portion ain nak jaga. Rekod makanan tu penting . Sekarang ni bubuh jelah dalam blog . Senang nak belek nanti . 

Post a Comment

3 Comments

  1. kacang kuda direbus tu sedapnyaa. lama tak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time ain rebus 🤭🤭😔kurang air . nasib tak hangus .hahhahahahahhahaa. tapi best utk snacking

      Delete
  2. Wak tak gheti diet makan
    Semua makanan sedap.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.