Masak masak dengan airfryer

Assalamualaikum . bertemu lagi kita dalam rancangan aku makan ape hari ini . Hahahaha . Permulaan hari ini dimulakan dengan kunyah granola. Makan gitu je sedap tau . Makan sekali dengan dua ulas pisang.

Tengah hari masak lauk tauhu telur dan kentang . Buat sup gitu . Hiriskan sekali timun dan masak daging harimau menangis . Auwmmm. Boleh menangis kau makan . Hidangkan bersama dengan salad . Pedas pedas manis rasanya .
Eh terasa nak meratah pula daging tu dengan salad. Terus jela jadi set makanan ain yang ketiga. Seterusnya petang petang snacking ain rebus jagung dan kacang kuda .

Malam pula ain masak ayam perap guna airfryer . Daging harimau cry cry tu pun ain guna airfryer . Ain lagi suka masak guna airfryer . Tak lah goreng guna minyak kan .Dah boleh kurangkan minyak dalam masakan . Lauk tauhu telur ada lagi sikit . Jadi makan aje untuk dinner .
Selepas itu penutup perut ku ialah kacang rebus dan jagung beserta potongan buah pisang . Alhamdulilah ! Kenyang ! Hari ni tak exercise pun . Nak rest kan badan .Itu je menu makanan ain pada hari ini.pisang tu kongsi dua orang makan.. Alhamdulilah ! Kenyang perut ! 

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.