Masak masak dengan airfryer

Assalamualaikum . bertemu lagi kita dalam rancangan aku makan ape hari ini . Hahahaha . Permulaan hari ini dimulakan dengan kunyah granola. Makan gitu je sedap tau . Makan sekali dengan dua ulas pisang.

Tengah hari masak lauk tauhu telur dan kentang . Buat sup gitu . Hiriskan sekali timun dan masak daging harimau menangis . Auwmmm. Boleh menangis kau makan . Hidangkan bersama dengan salad . Pedas pedas manis rasanya .
Eh terasa nak meratah pula daging tu dengan salad. Terus jela jadi set makanan ain yang ketiga. Seterusnya petang petang snacking ain rebus jagung dan kacang kuda .

Malam pula ain masak ayam perap guna airfryer . Daging harimau cry cry tu pun ain guna airfryer . Ain lagi suka masak guna airfryer . Tak lah goreng guna minyak kan .Dah boleh kurangkan minyak dalam masakan . Lauk tauhu telur ada lagi sikit . Jadi makan aje untuk dinner .
Selepas itu penutup perut ku ialah kacang rebus dan jagung beserta potongan buah pisang . Alhamdulilah ! Kenyang ! Hari ni tak exercise pun . Nak rest kan badan .Itu je menu makanan ain pada hari ini.pisang tu kongsi dua orang makan.. Alhamdulilah ! Kenyang perut ! 

Catat Ulasan

0 Ulasan