Hari ni aku makan apa ?

Assalamualaikum .bertemu lagi kita ke dalam rancangan hari ni aku makan apa . Hahaha . Hari ni start makan sangat lambat iya tuan tuan dan puan puan sekalian . Jam 12 baru nak makan . Kenapa ?. Bangun pun lambat ! Hahaha Kes penat semalam kot . Kah!

I start my day simple meal susu dan granola . Buat separuh gelas je . Disusuli dengan 2 keping oat biskut . Sekadar alas perut . Lepastu terus rushing memasak Nasi Ayam ! Ayam dah siap perap tinggal letak dalam airfryer je .
Macam biasa , ain tak ambil nasi yang dimasak tapi ain ganti kan dengan nasi impit. Kenapa nasi impit ?. Sebabnya nak habiskan stok .Hahaha . Guna jela apa yang hado! Petang dalam pukul 5 lebih rasa lapar jadi snacking jela granola . Special nya granola ni dia crunchy . Kunyah krup krap gitu je boleh. Ain beli brand tesco punya . 
Next dinner macam biasa lauk nasi ayam sama je . Dan penutup perut hari ini makan tauhu begedil . Masak dekat airfryer . Sambal kicap pula ain tak letak gula . Just letak kicap , cili padi 3 batang seulas bawang putih .Goreng kering sekejap dan blend . Pedas pedas gitu . Tak la sama macam nikmat makan tauhu begedil sebenar . Sebab nak kurangkan pengambilan gula dan garam kan . 

Itu la sahaja segmen ..hari ni ain makan ape ! Hehehe .

Post a Comment

1 Comments

  1. kalau macam nilah menu, boleh bertambah weh berat badan i..hahaha...jom jadi jiran

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.