Yahuu ..Berat turun 1.3 Kilogram dalam seminggu !!

Assalamualaikum .. Muka ada banyak senyum hari ini .. Seperti biasa .. Setiap minggu ain memang nak beranikan diri untuk timbang berat . 

Berat minggu lepas ialah 69.3 kg . Eh hari ini timbang dah 68 kg . Wow , dasyat yer turun 1.3 KG dalam seminggu . 

BUKAN TELAN UBAT KURUS !! Jangan fitnah aku ! 

What did i do ? 
✅Dinner awal jangan lewat malam baru nak makan 
✅No eating at night
✅Jaga portion 
✅Pilih makanan yang betul mengenyangkan
✅Jangan takut makan nasi 
✅Guna pinggan yang lebih kecil 
✅Jangan tambah nasi
✅Enjoy your day 

✅Jangan tipu diri sendiri ! Konon craving la apa lah .. Kalau nak makan , makan jela .. Tapi kawal nafsu apa yang kita makan tu .

Tak sabar nak tengok diri yang berat 59kg ! Insyallah.   Slowly but surely ! Doakan semoga ain terus istiqomahh . Kalau korang nak tengok ain makan ape setiap hari , boleh je klik pada ain kurus.   Semua ain rekod makanan apa yang ain makan . 


Ingat ! 80% adalah pemakanan yer ! Jangan tipu diri sendiri .. jangan nak sedapkan hati sendiri hari hari reward makanan yang tak elok untuk diri sendiri. Kalau rasa nak kan perubahan , diri kita yang kena bergerak dan capai . Bukan hanya sekadar alaa nanti lahh.  takpe. .. aku okay je ni.  

Kalau rasa mengah dan tak bermaya dengan badan tu ... Maksudnya badan kita nak tuan nya buat perubahan.   Tak baik tau tak amanah pada jasad kita .. Itu amanah dari Tuhan buat kita hambaNya .

Post a Comment

2 Comments

  1. Wahhhh. Tahniahhhhh . I nak kena berubah balik la niii . naik terokk

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.