9/366 : DIARY OF THE DAY -9 JAN 2016 - Aku Ain Kau Siapa

Saturday, January 9, 2016

9/366 : DIARY OF THE DAY -9 JAN 2016




Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu untuk anda semua . Alhamdulilah , malam baru sempat tengok blog comel kita ini . Ahaks !. Mohon maaf hari ini aku tak berkesempatan nak blogwalking .

 Okay straight to the point , apa yang aku nak share dalam diary of the day aku ini ialah :


  • Dapat Fortune Cookies

Seperti apa yang aku letak gambar dekat atas dan dekat Instagram aku (@farahainzfa) boleh lah follow dan like semua gambar aku nanti yer , hahaha . Hari ini aku dapat fortune cookies of course lah dari chinese person kan . Pada aku , kita hormat menghormati kepercayaan mereka , yang pecahkan fortune cookies ni lepastu baca lah apa yang ada dalam itu . Ini apa yang aku dapat :
  1. "Sucess , it is not the position where you are standing , but which direction you are going"
  2. "When you practice gratefulness , there is a sense of respect toward others"

Kalau apa yang kita dapat itu mampu menaikkan semangat kita , dan kita semakin berfikiran positif itu suatu perkara yang bagus kan . Lagipun , untuk kita kosisten bersemangat dalam menjalani kehidupan kita berhari hari  , ianya memerlukan perkara perkara yang positif disekeliling kita . Lagipun , chinese new year tahun ini jatuh pada hari jadi aku . Ahaks ! Adakah itu memberi 'ong' pada aku ? hahaha .


  • Makan dim sum

Oh , alhamdulilah , hari ini dapat merasa makan dim sum . Tapi makan sikit je . Sebab dia hidangkan pada minum pagi , so makan light light je lah kan . Teringin juga nak explore makanan cina sebab diorang punya makanan kan kebanyakkannya rebus rebus , tidak la macam kita yag berkuah dan berminyak .hahaha . Oh , orang melayu tak makan nasi , tak makan benda bersantan memang tak sah lah kan . 



Itu sahaja la apa yang aku nak kongsi dengan uolls . Aku tengah bersemangat nak kemas ruang ala ala mini office rumah aku ini . Dah berserabut sangat haih ! Sakit mata kita . Jumpa esok ye ! :)



No comments:

Post a Comment

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.