79/366 : DIARY OF THE DAY - 19 MAC 2016

10:46:00 PM



Assalamualaikum dan hello kepada semua. Hari ini sangatlah panas . Fuhh , nak pergi wedding kemain memilih baju terus sebab takut ketiak berlecak kang . Like seriously memang kalau berpeluh mesti rasa tak selesa kan . So , pemilihan baju pada ketika cuaca panas ini sangatlah penting . Jadi untuk hari ini , sebenarnya aku agak tak ada mood sangat as kepenatan yang teramat . Hahaha . Tapi , idea nak menulis itu dah ada . Jadinya , this is my commitment yang mana kena tulis Diary Of The Day setiap hari . So , today story are :


  • Apps Wattpad buat aku suka membaca dan menulis
Korang yang suka baca novel ke , suka menulis ke , suka membaca lah senang cerita , aku suggest apps wattpad untuk korang . Its friendly user lah. Sebab just install the apps lepastu korang boleh pilih lah cerita apa yang nak dibaca . Seriously , aku dapat tahu tentang apps ni pun dari seorang kawan aku which dia pun ada menulis dalam wattpad tuh . Dari apps ini jugak , kalau bosan bosan memang aku scroll je laj membaca . Sebab aku ni jenis bukan pembaca novel tegar . Tapi , this apps help me to read as an easier way . Plus , kalau bawa buku kan nak kena angkut sana sini . Tapi this apps dah siap ada dekat handphone . All you just to do is baca jelah . Dari scroll fb kerja stalker orang je , why dont you scroll something benefit that you can read on . Cuma yang tak bestnya kalau cerita dalam wattpad ni tak habis , tapi kita respect lah penulis kan . Mereka pun nak cari duit juga dengan menjual karya mereka . So , install apps wattpad ni tau !


  • Baju ready to wear lagi berbaloi dari baju tempah !
Jujurnya , aku sangat sangat lah teramat lama tak pergi menempah baju . Kalau raya pun beli ready to wear . Hahaha .  As aku rasa benda itu sangatlah leceh . Nak cari kain , lepastu fitting , tunggu siap . Dan it will sometime lagi banyak kos daripada kau beli terus baju ready to wear . Eventhough , kau tengok baju ready to wear tu dalam RM200 . Tapi kalau dia berbaloi , it fits me, aku beli okay ! Rather than kena cari kain , apa semua tuhhh. Leceh ! Macam yang aku alami sekarang ni . Bulan april ni , aku jadi pengapit kepada kawan aku . Dia belikan kain . Okay , let say kain itu semeter RM 10 lah (darab 4 meter) dah RM 40 . Aku pergi tempah je sebab aku nak design yang ala ala baju kurung moden so total RM 80 . Dah RM 120 . Kena beli lace lagi sebab kain itu kosong . Its cost about RM 20 . Total RM 140 . Tak masuk kos minyak apa semua . Tak berbaloi dan leceh . Pada aku , aku lebih prefer ready to wear dan insyallah bila situasi ni berlaku pada aku sebenarnya mengajar aku untuk lebih calculative dalam membuat sesuatu . It means kalau la aku ada jodoh terkahwin ke , hahaha , as for sure my bridemaids , family , sedara apa semua aku belikan terus baju ready to wear . Senang! Settle sekali jalan! . Baju ready to wear pun sekarang banyak dah murah murah aku tengok so , kita kena lah bijak berbelanja kan .



Okay , itu lah untuk hari ini . Selamat berhujung minggu ! Assalamualaikum ;)

You Might Also Like

0 comments

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS