MASAK MAKANAN GUNA MICROWAVE - Aku Ain Kau Siapa

Sunday, July 15, 2018

MASAK MAKANAN GUNA MICROWAVE


Beberapa hari ni, tekak memang la sangat tak sedap. Sampai dah tak tau nak makan apa untuk kembalikan selera tu. Ada kawan ain pernah cakap, “Ain, if you tak ada selera, you tak boleh cari makanan yang tawar like bubur, you kena cari macam yang pedas-pedas like tomyam, nanti dia akan kembalikan that selera tuu. I kalau tak sihat, i takkan cari makanan orang tak sihat” Hahahaha. 


So, kebetulan ada satu kedai runcit ni baru buka dekat Uda Business Center (UBC) yang terletak di Bandar Baru Uda Johor Bahru. Ain ni burung hantu selalu lepak malam-malam. Tetiba nampak eh kedai baru la. Try la masuk.


Kedai ni ada provide makanan yang boleh dimasak guna mikrowave.Ni kali kedua ain pergi kedai ni. Sebab haritu nampak ada spageti, ni tak ada pula. Sedih betul.


Ain ambil jela set nasi. Balik rumah masuk microwave siap! Haa, kemain laju kau Ain makan. Hahahaha.

First bite ain makan cili dia dah terasa pedas. Memang nak bagi tekak terkejut. Hahaha. Tapi, ain ni gila makan pedas. Tapi belum level pedas-pedas hardcore la. Mungkin yang sedang-sedang je. Not so bad lah rasa dia. 6/10 ain boleh bagi. Yang set nasi goreng tu abang ain yang makan. Dia kata portion sikit sangat. Dah dia angkat besi. Portion ciput macam tu mana cukup😂. 

Nanti kalau ain singgah kedai tu lagi ain tangkap gambar kedai tu yer! Semoga hilangla sakit tekak ni cepat. Amin.

7 comments:

  1. Sis sejak tnggal sorang ni ngajin gak beli makan panas dalam micro Ain, tapi kalau Suami Sis tau, habislah kena bebel..dia paling tak suka dan tak bagus katanya, sesekali boleh, jangan selalu..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Hm, x pernah beli, sebab xde microwave ! HAHA..
    Ok la kan, buat alas prut gitu, tak makan kang..skait plakk..aigoooo

    ReplyDelete
  3. ala.... takde microwave kat rumah. btw apa nama kedai tu... leh jugak pi terjah...

    ReplyDelete
  4. nasib kat rumah xde microwave klo x semua nak yg cepat..hehe

    ReplyDelete
  5. Kalo ada microwave kat rumah, memang asyik masuk microwave aje akak ni..pakkal takde..

    ReplyDelete
  6. moga cepat sembuh...xpernah cuba mna mna microwave food lg...sbb xde microwave...hehehe....

    ReplyDelete
  7. Yt pernah juga makan ni dulu. Hihi. Zaman single. Dah kawen walaupun teringin, kat rumah tak ada microwave. Haha.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.