SUBHANALLAH!! TERKINI.. CANTIKNYA MASJID SULTAN ABU BAKAR - Aku Ain Kau Siapa

Thursday, August 22, 2019

SUBHANALLAH!! TERKINI.. CANTIKNYA MASJID SULTAN ABU BAKAR

masjid sultan abu bakar

SUBHANALLAH!! TERKINI.. CANTIKNYA MASJID SULTAN ABU BAKAR

Teringat pada hari itu , kami berhajat nak menunaikan solat disini. Sebelum tu pada waktu tu aku tak boleh solat. Hehehe. Allah Bagi Cuti! Pada hari kejadian kami keluar bertiga , aku  dan kak sunah serta faradidi. Sembang punya sembang , Kak Sunah yang ngajak "jom pergi solat dekat masjid sultan abu bakar". JOM!!! (PADAHAL KAU TAK BOLEH SOLAAT KAN AIN ...NAK BERGAMBAR JELAHH TUHH KANNNNN). Hahaha.

"Kau boleh masuk Ain , tapi pastikan jangan ada yang menitis!" HAHAHAHA. Kak Sunah cakap cam gitu dekat aku.
masjid sultan abu bakar

masjid sultan abu bakar

masjid sultan abu bakar

masjid sultan abu bakar

masjid sultan abu bakar

masjid sultan abu bakar

masjid sultan abu bakar

Lepas parking je , berjalan lah kami masuk. Setapak demi setapak kerja bergambar je memasing. Bestnya ada geng blogger ni mereka ada persamaan sama macam kita. 

Subhanallah!! Terpegun aku melihatnya. Cantik betul seni binanya. Terpegun betul. Kedudukannya terletak di atas bukit memang terasa angin angin sepoi bahasa. 

Tapi, hajat kami tak kesampaian sebabnya tiada air. Kebetulan pada hari tu memang hampir seluruh johor bahru tiada air. Hahaha. Terus diorang solat dekat tempat lain. Tapi , menyempat lah kami ambl gambar di seluruh kawasan masjid ni. Insyallah , nanti nak solat lah dekat sini.

Mungkin sudah sampai waktunya Ain...Kau kena banyak berkunjung ke masjid masjid. Mungkin ketika itu barulah kau nampak..betapa Yang Maha Kuasa itulah yang satu..ALLAH.

Kalau yang berhajat nak ke sini senang je. waze pun boleh. Saya titipkan alamatnya ya.
masjid sultan abu bakar
Hai , yang dua orang tuhhh dah semayang ke?Hahahha.

Masjid Sultan Abu Bakar
Jalan Gertak Merah, Masjid Sultan Abu Bakar, 80000 Johor Bahru, Johor

11 comments:

  1. dari kecik selalu arwah abah bawa ke sini, sayangnya tak ada gambar.. kecuali gambar bila sepupu sepapat bernikah di sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ain pon dari kecik penah gi sini..bile dah beso je haa baru tergedik nak amek gambo hahahha

      Delete
  2. hahahahah ngokkk! semayang kat mid valley akhirnyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib ade air. klo takkkk beli air mineral hahahahahhaha

      Delete
  3. kalau solat kat masjid ni pasti tenang
    setenangnya

    ReplyDelete
  4. cantik nyer :)
    unik.
    lain dari yg lain...

    ReplyDelete
  5. admin numpang promo ya.. :)
    cuma di sini tempat judi online yang aman dan terpecaya di indoneisa WA : +85587781483

    ReplyDelete
  6. cantik sangat ni... nanti nak singgah sana la kalau lalu situ...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.