RUN TO GIVE....YEAY! I'M SO PROUD OF MYSELF!! - Aku Ain Kau Siapa

Wednesday, October 23, 2019

RUN TO GIVE....YEAY! I'M SO PROUD OF MYSELF!!

run to give

RUN TO GIVE....YEAY! I'M SO PROUD OF MYSELF!!

Berlari di pagi hari ahad! 

Siapa yang sanggup kan? Selalunya pagi pagi ahad berhujung minggu pasti lah beronok ronok rehat dekat rumah. Tapi , tidak pada aku pada 20 Oktober 2019. Aku gagahkan diri untuk join the run. Bukan 100 m yer , bukan jugak 1KM , bukan jugak 3Km malah 5KM. Aku ni pulak jenis memang benci pada run apatah lagi nak masuk run 5km kan. Tahun 2019 ni juga merupakan penglibatan aku yang pertama kali dalam run ni. Mungkin perangai aku setahun sekali je kot join program run. Hahaha.

Bertempat di Ponderosa Golf Country & Club , itulah permulaan lariannya. Aku akui memang aku training well. HAHAHA. 2 minggu sebelum tarikh ni aku pulun joging setiap hari dan seminggu sebelum tu aku workout untuk dapatkan stamina. 
run to give
muka bangga lepas 5km! hahaha
YES! I'M SO PROUD OF MYSELF! (Tak lawak okay bila aku cakap benda ni pada diri aku) Aku memang bangga dengan diri aku sebab aku tahu berlari ialah bukan apa yang aku suka. Aku benci berlari sebab aku gemuk! Tapi , hari itu semua nya ibarat paid off! Aku tak kesah kalau orang nak cakap aku poyo lah baru join satu run je , medal pun tahun ni dapat seketul je. Hahaha. TAPI , THAT MY JOURNEY BITCH! YOU WATCH ME , LET ME DO! I WORK FOR MYSELF NOT YOURS. 

KBYE...ter caps lock pulak! By the way , terima kasih kepada Renaissance Johor Bahru Hotel kerana melaksanakan program sebegini. Semua pelari yang turut serta sangatlah supportive. Aku ingat masa aku dah pancit pada 3KM tu , the runner keep support aku "come on come on". Sedangkan kita semua stranger among us tapi we still keep moving forward.

Konklusinya , hari itu sebenarnya...aku Run to Give...My lemak! Aku sanggup bangun pagi dihujung minggu dan berlari demi membakar lemak. HAAHAHA. 

Thanks again , Renaissance Johor Bahru!

“The annual charity run is a key activity of our company’s TakeCare programme that empowers
associates to live our culture. Through the programme, we encourage our associates to take care of
their physical well-being, while providing them with the opportunity to be part of a community that
respects, shares kindness and contributes to a more compassionate world,” said Regan
Taikitsadaporn, Chief Human Resources Officer, Marriott International Asia Pacific.

This year, Renaissance Johor Bahru Hotel under Marriott Business Council-Malaysia to raise funds
for National Kidney Foundation Malaysia to purchase three dialysis machines in support of
TakeCare programme; the run expects to gather 200 Marriott International associates, affiliates
and athletes.

“Run to Give is the event where Marriott International associates and publics came together in
Johor Bahru as one organization to fund-raise for local communities,” added Gagan Singh, General
Manager of Renaissance Johor Bahru Hotel. “This is the third time we organized the charity run to
immense response; with the support from our associates as well as the publics, we are confident
that Run to Give 2019 will accomplish more than we ever could alone.”

11 comments:

  1. Yeehaaaaa...sekilo lemak aku da bagi hari tu..sampai hari ni pergelangan kaki masih belum sembuh hahahhahaha

    ReplyDelete
  2. Wahhh kena lah bangga kan 5KM �� part run mmg xsuka. Hahahah. Tahniah lah sahut cabaran

    ReplyDelete
  3. Tahniah, Ain..

    Akak.. Awal2 dah surrender

    ReplyDelete
  4. wahhh, tahniah Ain. Tak semua orang rajin berlari. U are the chosen one. hehe

    Wawa sendiri pun tak rajin macam Ain. cuma rajin buat senaman plank je.

    ReplyDelete
  5. Nama :: Fitri Reza
    Email :: Fitrireza72@gmail.com
    Whatsapp :: +6285775967323
    Negara :: Indonesia



    Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

    Kontak
    Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
    Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
    Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

    ReplyDelete
  6. “Bismillah, ar-Rahman, ar-Rahim”.

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP   Dari meja kerja dan kantor CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini berjanji akan menjadi tahun lebih banyak uang di rekening bank Anda, hal ini karena kami mengelola CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang memiliki kebutuhan finansial besar tahun baru ini untuk memulai bisnis satu atau dua bahkan untuk merenovasi rumah mereka juga untuk menghidupkan kembali bisnis mereka dan jangan takut pada pemasangan bulanan Anda karena kami memiliki paket khusus untuk mempersiapkan Anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana menginvestasikan uang Anda dengan sumber daya yang sangat tinggi. bisnis jadi tolong jangan hanya duduk di sana dan kemudian membiarkan orang lain untuk maju secara finansial mengatakan tidak pada kemiskinan tahun ini mengatakan tidak kepada hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang bisa membawa kemasyhuran Allah tidak menyangka kita menjadi miskin ketimbang kita menjadi bijak dalam menghasilkan uang dan kemudian menginvestasikan uangnya dalam bisnis yang sangat menggiurkan sehingga melalui ini kita di sini untuk meminjamkan Anda karena CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang telah Anda cari anda bisa menghubungi kami melalui detil kontak di bawah ini

    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.