RUN TO GIVE....YEAY! I'M SO PROUD OF MYSELF!! - Aku Ain Kau Siapa

Wednesday, October 23, 2019

RUN TO GIVE....YEAY! I'M SO PROUD OF MYSELF!!

run to give

RUN TO GIVE....YEAY! I'M SO PROUD OF MYSELF!!

Berlari di pagi hari ahad! 

Siapa yang sanggup kan? Selalunya pagi pagi ahad berhujung minggu pasti lah beronok ronok rehat dekat rumah. Tapi , tidak pada aku pada 20 Oktober 2019. Aku gagahkan diri untuk join the run. Bukan 100 m yer , bukan jugak 1KM , bukan jugak 3Km malah 5KM. Aku ni pulak jenis memang benci pada run apatah lagi nak masuk run 5km kan. Tahun 2019 ni juga merupakan penglibatan aku yang pertama kali dalam run ni. Mungkin perangai aku setahun sekali je kot join program run. Hahaha.

Bertempat di Ponderosa Golf Country & Club , itulah permulaan lariannya. Aku akui memang aku training well. HAHAHA. 2 minggu sebelum tarikh ni aku pulun joging setiap hari dan seminggu sebelum tu aku workout untuk dapatkan stamina. 
run to give
muka bangga lepas 5km! hahaha
YES! I'M SO PROUD OF MYSELF! (Tak lawak okay bila aku cakap benda ni pada diri aku) Aku memang bangga dengan diri aku sebab aku tahu berlari ialah bukan apa yang aku suka. Aku benci berlari sebab aku gemuk! Tapi , hari itu semua nya ibarat paid off! Aku tak kesah kalau orang nak cakap aku poyo lah baru join satu run je , medal pun tahun ni dapat seketul je. Hahaha. TAPI , THAT MY JOURNEY BITCH! YOU WATCH ME , LET ME DO! I WORK FOR MYSELF NOT YOURS. 

KBYE...ter caps lock pulak! By the way , terima kasih kepada Renaissance Johor Bahru Hotel kerana melaksanakan program sebegini. Semua pelari yang turut serta sangatlah supportive. Aku ingat masa aku dah pancit pada 3KM tu , the runner keep support aku "come on come on". Sedangkan kita semua stranger among us tapi we still keep moving forward.

Konklusinya , hari itu sebenarnya...aku Run to Give...My lemak! Aku sanggup bangun pagi dihujung minggu dan berlari demi membakar lemak. HAAHAHA. 

Thanks again , Renaissance Johor Bahru!

“The annual charity run is a key activity of our company’s TakeCare programme that empowers
associates to live our culture. Through the programme, we encourage our associates to take care of
their physical well-being, while providing them with the opportunity to be part of a community that
respects, shares kindness and contributes to a more compassionate world,” said Regan
Taikitsadaporn, Chief Human Resources Officer, Marriott International Asia Pacific.

This year, Renaissance Johor Bahru Hotel under Marriott Business Council-Malaysia to raise funds
for National Kidney Foundation Malaysia to purchase three dialysis machines in support of
TakeCare programme; the run expects to gather 200 Marriott International associates, affiliates
and athletes.

“Run to Give is the event where Marriott International associates and publics came together in
Johor Bahru as one organization to fund-raise for local communities,” added Gagan Singh, General
Manager of Renaissance Johor Bahru Hotel. “This is the third time we organized the charity run to
immense response; with the support from our associates as well as the publics, we are confident
that Run to Give 2019 will accomplish more than we ever could alone.”

8 comments:

  1. Yeehaaaaa...sekilo lemak aku da bagi hari tu..sampai hari ni pergelangan kaki masih belum sembuh hahahhahaha

    ReplyDelete
  2. Wahhh kena lah bangga kan 5KM �� part run mmg xsuka. Hahahah. Tahniah lah sahut cabaran

    ReplyDelete
  3. Tahniah, Ain..

    Akak.. Awal2 dah surrender

    ReplyDelete
  4. wahhh, tahniah Ain. Tak semua orang rajin berlari. U are the chosen one. hehe

    Wawa sendiri pun tak rajin macam Ain. cuma rajin buat senaman plank je.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.