2020 NANTI , AKU DAH TAK NAK JADI BLOGGER?! - Aku Ain Kau Siapa

Sunday, December 29, 2019

2020 NANTI , AKU DAH TAK NAK JADI BLOGGER?!

2020 NANTI ,  AKU DAH TAK NAK JADI BLOGGER?!

Hai gais! Tahun 2019 dah nak pun melabuhkan tirainya. Tahun 2020 akhirnya hendak mendekati kita semua. Adakah korang semua dah bersedia? Aku sebenarnya nervous nak hadap tahun 2020 ni. Bimbang ada kereta terbang betul-betul atas kepala kita , melayang tudung aku nanti. HAHAHHA. Okay gurau!

Sepanjang kurang lebih dua minggu untuk ke tahun 2020 ni , aku banyak menghabiskan masa aku untuk belajar selok belok tentang Youtube. Iyer , gais! Aku dah penat nak jadi Blogger! HAHAHAHHA. Penat dah nak menulis! 

TIPU JE! Aku masih lagi menulis sekiranya ada idea yang datang , cumanya aku lebih banyak membuat video selepas ini. Sebenarnya itu lah minat aku. I love to talk! Aku akan kurang bercakap sekiranya aku penat , tengah tidur dan aku tak ada mood nak bercakap. HAHAHHAA.

Tahun 2020 is a big start for me sebagai content creator. Apakah isi kandungan untuk video-video aku nanti? Insyallah , mungkin sharing aku tentang beberapa pengalaman dan nantikan jelah apa yang aku nak buat yer. Sebagai pembaca blog akuainkausiapa ini , aku hanya minta korang untuk SUBSCRIBE aku gais! HAHAHAA. 

Subscribe sebagai tanda sokongan padu! Gitu. Aku takkan berhenti dari menulis , cumanya akan kurang menulis la. Lebih banyak fokus kepada menghasilkan video. Sejujurnya , aku memang tak pandai langsung tentang dunia Youtube , aku just buat dan menonton tutorial. 

Samalah macam dalam blog. Aku buat je dan tak pernah langsung tahu macam mana mahu menghasilkan penulisan yang menarik. Senang cakap orang macam aku ni bodoh teori , tapi aku lebih suka kepada praktikal.

Jadi tak nak sembang banyak . aku nak mintak korang untuk sokong aku yer! HEHEHEHE. Subscribe Youtube aku , jangan lupa untuk like dan komen di setiap video aku dan SHARE kepada kawan-kawan semua.


14 comments:

  1. Betul la kan ramai orang sekarang suka vlog 😁

    ReplyDelete
  2. wah..tak lama lagi jadi vlogger la kan..eh!! kita dah terjebak dengan vlogger Hazim Hamdan hahahaha

    ReplyDelete
  3. nak jadi juga cuma tak tahu cara dapatkan subs

    ReplyDelete
  4. Wahh! Me too. New year, new goals. I wish a good luck!Done subscribe ur youtube channel fo support ur new interest! Happy 2020

    ReplyDelete
  5. Wah wah, dah beralih angin pulak. Anyway, Happy new year. ^^

    ReplyDelete
  6. waahhh .. tak salah bertukar angin skrg ..
    nti sy subscribe ..support rakan blogger ^^

    ReplyDelete
  7. wahhh! semoga impian ain tercapai!!! all the best ya. saya pun tengah usha2 gear untuk star vlog journey jugak ^_^

    happy new year!

    ReplyDelete
  8. Woww.. Beralih angin di tahun 2020..takpe kita tetap sokong 👍👍

    ReplyDelete
  9. wah sronok.. all the best. you can do it !!

    ReplyDelete
  10. Nama :: Fitri Reza
    Email :: Fitrireza72@gmail.com
    Whatsapp :: +6285775967323
    Negara :: Indonesia



    Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

    Kontak
    Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
    Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
    Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

    ReplyDelete
  11. “Bismillah, ar-Rahman, ar-Rahim”.

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP   Dari meja kerja dan kantor CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini berjanji akan menjadi tahun lebih banyak uang di rekening bank Anda, hal ini karena kami mengelola CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang memiliki kebutuhan finansial besar tahun baru ini untuk memulai bisnis satu atau dua bahkan untuk merenovasi rumah mereka juga untuk menghidupkan kembali bisnis mereka dan jangan takut pada pemasangan bulanan Anda karena kami memiliki paket khusus untuk mempersiapkan Anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana menginvestasikan uang Anda dengan sumber daya yang sangat tinggi. bisnis jadi tolong jangan hanya duduk di sana dan kemudian membiarkan orang lain untuk maju secara finansial mengatakan tidak pada kemiskinan tahun ini mengatakan tidak kepada hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang bisa membawa kemasyhuran Allah tidak menyangka kita menjadi miskin ketimbang kita menjadi bijak dalam menghasilkan uang dan kemudian menginvestasikan uangnya dalam bisnis yang sangat menggiurkan sehingga melalui ini kita di sini untuk meminjamkan Anda karena CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang telah Anda cari anda bisa menghubungi kami melalui detil kontak di bawah ini

    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.