BILA AIN JADI AWEK KOREA! WOW CUN KEMAIN!! - Aku Ain Kau Siapa

Friday, January 24, 2020

BILA AIN JADI AWEK KOREA! WOW CUN KEMAIN!!

hanbok kimchillax market educity johor

BILA AIN JADI AWEK KOREA! WOW CUN KEMAIN!!

Ceritanya begini , pada 21 Januari haritu aku dan beberapa geng JDT Blogger telah berpeluang ke Kimchillax . Tak sangka pula ade Hanbok dan pada mulanya aku ingatkan kena bayar nak pakai baju tu , rupanya free of charge je! Tak payah lah nak tergedik gedik ke Korea , pergi aje ke Kimchillax ni terus dapat pakai. Kihkihkih!

Mungkin ada yang tak tahu apa itu Hanbok ? According to Google! eh Wikipedia..HAHAHAHHAA..

A hanbok (in South Korean) or Chos┼Ćn-ot (in North Korean) is a traditional Korean dress for semi-formal or formal attire during traditional occasions such as festivals, celebrations, and ceremonies. It is characterized by vibrant colors and simple lines without pockets. Although the term literally means "Korean clothing", today Hanbok usually refers specifically to clothing worn during the Joseon dynasty period. Korea had a dual clothing tradition in which rulers and aristocrats adopted different kinds of mixed foreign-influenced indigenous styles, such as the gwanbok for officials, while commoners preserved a distinct style of indigenous clothing, today known as hanbok.
hanbok kimchillax market educity johor
cun kan!auch!
Baca juga : Kimchillax Market!

Jadinya , kami pun berpeluang lah untuk mencuba Hanbok ni. Semestinya aku memilih untuk mengenakan warna Pink kerana warna merah jambu ialah warna kegemaran aku. Hehehe. Panas juga woi pakai baju ni!Tengok jelah gambar kitorang tu yer!.

Sewaktu berpakaian sebegini , terserlah keayuan aku tu kahkahkah bukan itu sahaja , aku rasa macam sopan sangat. Mungkin sebab baju pinjam takut terkoyak kan. Hahahaa. Seingat aku step untuk pakai baju ini ialah mula mula sekali pakai kain untuk nampak kembang , seterusnya pakai dress yang warna pink tu , last sekali baru pakai helaian baju berlengan panjang berwarna tuqoise tu. Haa , aku letak sekali gambar step by step tu yer. Teringat masa tengah pakai baju ni , ada yang tanya "muat ke , kot tak muat kan" . Akak yang tukang pakai kan ni cakap "kita memang sediakan size besar sebab kita faham orang Malaysia macam mana" HAHAHAHA.
hanbok kimchillax market educity johor
haaa,, tq kepada mereka yang menjaga photobooth Hanbok ni

hanbok kimchillax market educity johor
kau nak cakap ape tu haaaaaaa

hanbok kimchillax market educity johor
Tq kak Ajan sudi betulkan baju saya
 Senang cakap , pakainya bermula dari bawah ke atas. Terima kasih kepada Kak Sunah Sakura saya kerana mengambil gambar. Terpancar disitu kegembiraan seketul Farahain. Aku sebenarnya tak ada lah peminat kpop tapi selepas ke Kimchillax ni , aku nampak mereka berbangga dengan adat kebudayaan from head to toe , bahkan dari segi makanan , lifestyle , muzik semuanya! They are proud of who they are. Sebab tu ramai orang Malaysia menggilai kpop ini.

hanbok kimchillax market educity johor
The craziness of us! (Kak Ajan , Kak Sunah , KAK NORFY KPOP! and me

11 comments:

  1. wah dah tak susah nak pi ke korea sana untuk pakai hanbok ^_^

    ReplyDelete
  2. org korea ni sangat menjaga fesyen sejak dari dulu lagi ya, sangat bergaya bajunya

    ReplyDelete
  3. Bestnya dah merasa pakai baju korea

    ReplyDelete
  4. Assalam, sy tag awk dlm post sy
    blogprincessshin.blogspot.c

    jmput singgah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam, sy tag awk dlm post sy

      https://blogprincessshin.blogspot.com/2020/02/giveaway-wang-tunai-rm1000-by-mamapipie.html

      jmput singgah ye

      Delete
  5. amboi manisnya..tapi pose last tu comel campur gangster sikit. haha

    ReplyDelete
  6. Comei-comei betul awek Korea ini..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.