10 PERKARA YANG AWAK TAK TAHU PASAL SAYA - Aku Ain Kau Siapa

Wednesday, November 25, 2020

10 PERKARA YANG AWAK TAK TAHU PASAL SAYA

10 PERKARA YANG AWAK TAK TAHU PASAL SAYA

1) Scroll Twitter sebelum tidur 
Yezza , this is kinda my habit.. Twitter ni aku jadikan sebagai newspaper aku la. Aku suka consume "social news" . As for me Twitter memang jenis berita paling terpantas dan tercepat. Hahaha .. So , sebelum tidur selalunya memang aku akan scroll sampai tetidur dan rasa mengantuk. Oh Twitter ni la aku jadikan sebagai bahan bacaan harian.. That why aku pilih-pilih sikit nak follow siapa. Kalau orang tweet entah apa -apa tu.. Ignore kan sajurrr.. Gittew~~~

2) Memasak tak cukup bahan ! 
Seperti tagline aku " Tak Cukup Bahan Takpe , Janji Masak !!!" Begitu lah cara aku memasak setiap hari. Aku tak suka nak cukup kan bahan baru nak masak. Sebab benda ni diajar dari kecik oleh arwah ibu. Dia yang ajar aku supaya masak apa yang ada dalam peti ais. Janji MAsak!!! ~~

3) Suka tengok Romantic Love Story *euw
Hahaha. Yezza . Pengakuan jujur dari si empunya blog ini. Yes! Aku memang suka cerita romantic dan love love story.. Orang kita kita cakap "citer jiwang". Kenapa ? Simple . I just nak tahu ..macam mana rasanya ada perasaan cinta dan how to express perasaan itu sebabnya aku ni tak romantik langsung. TAPI CARING tu hado~~~ Hahahaha 

4) Bawak kereta tak pakai kasut ! *KAH
Penah dulu dulu keluar pakai kasut sebelah je, nasib belum kunci kereta lagi. Sebab kalau pakai kasut tak rasa tekan pedal minyak dan brek tu. Hahaha. Jadinya bila bukak kasut baru rasa. Rasa kelakar pun ade sebab aku akan amek masa sedikit kalau nak keluar sebab tak pakai kasut ni lah. Hahaha.

5) Pecinta yang Setia *haktuih!!
 Betul weh. aku susah gila nak jatuh cinta , nak ada perasaan dekat someone. Once perasaan tu datang , aku betul betul fallin in love siot. Tapi tu la , bila nak move on selepas di friendzone sakit beb. Memang susah gila nak buang perasaan tu. Aku jenis start suka dekat lelaki bila lelaki tu yang macam cari point untuk rapat dengan aku. Sebab aku ni jenis tak perasan orang sangat. Hahaha . Sebab tu sampai sekarang jodoh masih sesat kan. Tiberr ~~~~

6) Makan Jenis kunyah terlembab-lembab !! 
 Aku kalau makan memang selalu lambat habis. Benda ni dari kecik lagi , selalu kalau makan kat luar family akan tunggu aku habiskan makan. Sampaikan aku kena tengok menu dan order makanan yang paling awal sampai dulu. Yes! Tak tipu. Lagi pulak adik beradik semua lelaki , mak oi diorang sekali kunyah telan terus. Hahaha . Aku makan memang selow nak mampus. Arwah ibu dulu selalu tegur , Ain ni.. kalau kerja yang strict nanti komfom asyik kena tegur sebab makan lambat. Hahaha . Alaa , memang dah macam gitu .. Aku ni jenis kalau makan feel semua bahan dalam makanan tu kot. TAPI kalau tengah lapar, yang ni aku laju nak mampus.. Pelik kan ~~~

7) Suka tengok tutorial makeup 
 Walaupun dikategorikan sebagai perempuan selekeh dan tak pandai bergaya , jujurnya aku memang suka tengok tutorial make up. Kalau time wedding kawan aku ke kan , aku suka nak tengok mak andam make up kan pengantin. Sebab make up ni pada aku ialah satu seni . Either jadi cantik atau buruk . Hahaha . Aku suka tengok cara setiap orang tu menggayakan muka mereka. Insyallah one day aku pun nak juga make up make up gituww. Untuk sekarang , dah musim PKP pakai mask terus malas nak makeup . 

8) Suka benda yang cute cute ! So stop lah being so CUTE 
Sebabtu aku ade koleksi teddy bear. Aku selalu berangan kalau lah ade lelaki yang suka kat aku pastu dia bagi aku teddy bear .. Yang besar gabak tu .. Aaaaaa rasa nak pengsan awaakkk. Hahaha. Bukan tu aje , aku memang sejenis suka yang cute cute .. Benda benda dan orang jugak. Hahaha . Sebab tu kot aku jenis taste dekat lelaki yang look cute dimata aku . Kalau nampak budak budak cute pun aku geram . Rasa nak peluk or cubit pipi dia . Awak ! Saya pun kategori perempuan cute tau ~~~~ lalalala 

9) Radio Bergerak sepanjang perjalanan
 In a future , dear husband .. Awak pasti tak kan rasa bosan kalau travel dengan saya. Hahaha. Sebab saya akan jadi radio bergerak sepanjang perjalanan tersebut ! Aku jenis kalau jalan jauh , jarang tengok phone . Macam lebih suka nyanyi nyanyi enjoy kan hati . Sampaikan dulu masa dekat belajar ada member tegur " Ain memang tahu semua lagu ke ?" HAHAHA setan! Sebab sepanjang perjalanan tu aku nyanyi je . Oh ,aku boleh jadi co-driver paling berguna .. Sebab boleh jadi radio bergerak lah. Hahah .. TAPI !!! Baca bawah *

10) Tak Pandai tengok Waze !! HAHAHAHA
Punca pergaduhan aku dengan abang aku selalu sebab bab ni la . Aku memang tak pandai tengok waze . Sebab tak pandai agak yang dia cakap lagi berapa ratus meter turn right tu. Hahahaha .. Selalu kena marah weh ! Again , dear future husband , awak tengok sendiri jelah yer waze nanti . Saya jadi radio bergerak awak jelah . Dan jugak tukang pegang makanan dan suapkan awak. Auch ** Hahahaha. 

Okay , cukup lah ni 10 perkara yang korang tak tahu pasal aku! Korang tuu.... ehhh listkan 10 perkara yang aku tak tahu pasal kauuu ... Cepat list dekat komen ~~~ 

Till the next posting . Love , Ain ❤️

7 comments:

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.